Azerbaycanlılar Günü, Astana’da kutlandı

Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü, Kazakistan’ın başkenti Astana’da da kutlandıKazakistan’da yaşayan Azeriler, etkinlik münasebetiyle başkent Astana’da biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlılar Günü, Astana’da kutlandı

Dünya Azerbaycanlıları Dayanışma Günü, Kazakistan’ın başkenti Astana’da da kutlandı
Kazakistan’da yaşayan Azeriler, etkinlik münasebetiyle başkent Astana’da biraraya geldi. Azerbaycan’ının Kazakistan Konsolosu Şahin Ahmedov, törenden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gün münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajını okudu.
Kazakistan Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Vidadi Salahov, yurtdışında yaşayan Azerilerin birlik ve beraberliğini sağlamak maksadıyla 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü’nü hediye eden merhum Devlet Başkanı Haydar Aliyev’i her zaman hayırla yad ettiklerini söyledi. Kazakistan’da kendilerini gurbette değil de öz vatanlarında gibi hissettiklerini kaydeden Salahov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e ve Kazak halkına gösterdikleri dostluk ve kardeşlikten dolayı teşekkür etti.
Yaklaşık 250 kişinin katıldığı gecede Azerbaycan Kültür Bakanlığı saz sanatçısı Adalet Aşiroğlu söylediği türkülerle salondakilerini coşturdu.


CİHAN

Yorumlar