Azerbaycanlı öğrenciler 'demokrasi nöbeti'ne destek verdi

FÜ'de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler de "demokrasi nöbeti"ne destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlı öğrenciler 'demokrasi nöbeti'ne destek verdi
Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlara Fırat Üniversitesinde (FÜ) eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler de destek verdi.

15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişiminin ardından vatandaşların her gece bir araya geldikleri İzzetpaşa Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor. Yediden yetmişe binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdukları meydanda darbecileri protesto ediyor.

Demokrasi nöbetine, FÜ'de okuyan Azerbaycanlı öğrenciler de destek verdi. Azerbaycanlı öğrenciler adına açıklama yapan İlgar Abdurahmahov, Türkiye'nin tüm Türk devletlerinin ve Müslümanların umudu olduğunu ifade ederek "Onlar amaçlarına ulaşamadı. Bizler Hocalı katliamında tankların üzerine çıktık, Türk kardeşlerimiz de tankların üzerine çıktı. Vatanlarına, devletlerine, milletlerine, Cumhurbaşkanlarına sahip çıktılar. Türkiye, bugünden sonra daha büyük bir imanla ileriye doğru gidecektir." dedi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokaklara davet etmesinin ardından bugüne kadar "demokrasi nöbeti" tuttuklarını anlatan Abdurahmahov, "Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyene kadar ben de Türk kardeşlerimle omuz omuza nöbette olacağım. Türk vatanımı, ikinci vatanımı kimseye teslim etme fikrinde de değilim ve sonuna kadar da Türk kardeşlerinin yanında bulunacağım." diye konuştu.

Yorumlar