Azerbaycanlı genç mühendisler İstanbul’da buluştu

Türkiye'de okuyan Azerbaycanlı genç mühendisler, İstanbul’da düzenlenen "Azerbaycan’da mühendislik imkanları" konulu toplantıda buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlı genç mühendisler İstanbul’da buluştu

Türkiye'de okuyan Azerbaycanlı genç mühendisler, İstanbul’da düzenlenen "Azerbaycan’da mühendislik imkanları" konulu toplantıda buluştu.

Azerbaycan 'Genç Mühendislerin İnkışafı İctimai Birliği' (Gençmiib) tarafından düzenlenen toplantıya, Türkiye’de değişik üniversitelerinde mühendislik eğitimlerini sürdüren Azerbaycanlı genç mühendisler katıldı.

Azerbaycan'da 20014'un sanayi yılı ilan edilmesi kapsamında düzenlenen toplantı başında mühendisliğin önemini ve Azerbaycan’daki mühendislik imkanlarını içeren bir sunum yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 'Gençmiib' Başkanı Polat Rustamov, toplantının amacının genç mühendisleri Azerbaycan’daki mühendislik imkanları ve potansiyeli hakkında bilgilendirmek ve onların iş potansiyeli olan şirketlerle temaslarını sağlamak olduğunu söyledi. Rustamov, 2008’de ‘Gelin mühendis olalım’ sloganıyla faaliyete başlayan şirketlerinin amacının ülkenin geleceğini hedef alan yatırımlara imza atacak kadrolar yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Mühendislerin ülkelerin imarı ve kalkındırmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Rustamov, petrol ve doğal gaz zengini Azerbaycan’ın gelişmekte olan bir ülke olarak mühendislik alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Konuşmasında, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin o ülkenin sahip olduğu mühendislik düzeyi ile paralellik arz ettiğine dikkat çeken Rustamov, genç mühendislere eğitim aldıkları alanlarda kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi.

Çalıştayda söz alam Azerbaycan şirketlerinin temsilcileri ise firmalarını tanıttı ve genç mühendislere sahip oldukları iş potansiyelleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıyı değerlendiren 'Gençmiib' Başkanı Polat Rustamov “Azerbaycan’da 2014, Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev tarafından sanayi yılı ilan edildi. Biz de 'Genç Mühendislerin İnkışafı İctimai Birliği' olarak bu çerçevede Türkiye’de mühendislik eğitimi alan öğrencilerle görüştük. Amacımız onlara Azerbaycan’daki mühendislik potansiyeli hakkında bilgi vermek ve mezun olduktan sonra ülkemize gelip çalışmalarını sağlamaktır.” dedi.

Toplantıya katılan genç mühendislerden Lale Aliyeva ise “ Azerbaycan çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Mühendislik alanında önemli potansiyel bulunuyor. Şu anda eğitimini Türkiye’de sürdürüyorum. Eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra mühendislik kariyerimi ülkemde daha da geliştirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

ABD Halliburton Şirketi temsilcisi Vüsale Ekberova'da “ Maksadımız burada genç mühendislerle görüşüp şirketimiz ve sahip olduğumuz iş potansiyeli hakkında daha detaylı bilgi vermektir.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar