'Azerbaycan'ın hüznü hüznümüz, sevinci sevincimizdir'

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan, "Azerbaycan ve Türkiye kaderleri ortak yazılmış iki kardeşten de öte ülke. Bugün Azerbaycan'a kar yağsa, biz Türkiye’de üşürüz. Azerbaycan'ın hüznü hüznümüz, sevinci sevincimizdir."...

Google Haberlere Abone ol
'Azerbaycan'ın hüznü hüznümüz, sevinci sevincimizdir'

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan, "Azerbaycan ve Türkiye kaderleri ortak yazılmış iki kardeşten de öte ülke. Bugün Azerbaycan'a kar yağsa, biz Türkiye’de üşürüz. Azerbaycan'ın hüznü hüznümüz, sevinci sevincimizdir." dedi.

Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan, ‘Azerbaycan Bağımsızlık Günü’ dolayısıyla Ardahan Üniversitesi konferans salonunda konferans verdi. Türkler için hür olmanın, ‘azadlığın’ öneminden bahseden Aslan, “Azadlık kolay bir gül değildir. Azadlık, kızıl bir güldür. Bu gülün suyu şehit kanıdır. O güle rengini de şehit kanı vermiştir. Eğer bir toprağa şehit kanı dökülmemişse o toprakta o gül yetişmez. Azerbaycan’ın yürekli insanları Laçın şehrinde eline silah almamış ilkokul çağındaki çocuklar bu ‘Azadlık’ mücadelesini onlara kazandırmıştır. Azerbaycan ve Türkiye kaderleri ortak yazılmış iki kardeşten de öte ülke. Bugün Azerbaycan'a kar yağsa, biz Türkiye’de üşürüz. Azerbaycan'ın hüznü hüznümüz, sevinci sevincimizdir." ifadelerini kullandı.

Tarihin her döneminde birbirlerinin derdini, sevincini paylaştıklarını ifade eden Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Ardahan ve Kars işgal altında olduğu dönemlerde Azerbaycan bölgeye her türlü yardımı yapmıştır. Ermeniler Anadolu'yu terk ederken Ardahan'da, Kars'ta büyük katliamlar yaptılar. Bu katliamın yaralarını Azerbaycan halkı sardı. Buralara kendileri geldiler ve insanlarımızın yarasını sardılar. Azerbaycan'ın Gence şehrinden bir grup yazar ve Türk sevdalısı gençler Çanakkale'ye, Türkün tarihe şanlı zafer olarak geçen savaşına katılmışlardır. O savaştan geri dönen Azerbaycanlı olmamıştır."

Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının yan yana olduğu konferans ‘azadlığın’ vurgulanmasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar