Ayvalık'taki orman yangını kontrol altında

Balıkesir'in önemli turistik yerlerinden Ayvalık ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, yerleşim birimlerine sıçramadan kısmen kontrol altına alındı.Sarımsaklı mevkiindeki çamlık alanda çıkan yangın, bölgedeki...

Google Haberlere Abone ol
Ayvalık'taki orman yangını kontrol altında

Balıkesir'in önemli turistik yerlerinden Ayvalık ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, yerleşim birimlerine sıçramadan kısmen kontrol altına alındı.

Sarımsaklı mevkiindeki çamlık alanda çıkan yangın, bölgedeki tatilcileri tedirgin etti. Ayvalık Belediyesi de söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri ve işçilerle destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 yangın söndürme helikopteriyle 1 yangın uçağı yangına müdahale etti.

Edremit Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ, ''Üç yangın helikopteri ve bir yangın söndürme uçağıyla, 10'un üzerinde arazözle yangına müdahale ettik, konutlara sıçramadan kısmen kontrol altına alındı. Tatilcilerin konutlarına sıçramadan kritik noktadaki yangında yaklaşık 20 dekarlık bir alan yandı. Rüzgarın da etkisini azaltmasıyla yangını büyümeden kontrol altına aldık. Bazı noktalarda alevler tekrar yükselebildiği için ekiplerimiz, kontrollü olarak soğutma çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar