AYTO Başkanı Ülken: İhracat hedefimiz 600 milyon doları aşmak

Aydın Ticaret Odası organizasyonunda, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Odanın toplantı salonundaki seminer, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M.

Google Haberlere Abone ol
AYTO Başkanı Ülken: İhracat hedefimiz 600 milyon doları aşmak

Aydın Ticaret Odası organizasyonunda, Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Odanın toplantı salonundaki seminer, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M.Emrah Sazak başkanlığında verildi.

Sazak, açılış konuşmasının ardından AYTO üyelerine, ihracat ve ihracatta sağlanan devlet teşvikleri konusunda bilgi verdi. Konuşmacı olarak söz alan İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Murat Önder ise ihracat mevzuatı, dahilde ve hariçte işleme rejimini anlattı. Ayrıca İhracat Genel Müdürlüğü uzmanları Arda Ocak ve Mehmet Soylu Güldallı, Ukrayna pazarına ihraç imkânları ve Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması konularında sunum yaptı.

Seminerden sonra bir açıklama yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken, "60’a yakın üyemizin katılımıyla önemli bir seminer gerçekleştirdik. İlimizde ihracatın artması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Odamızda bu tür seminerleri düzenleyerek, üyelerimizi bilgilendirmeye ve cesaretlendirmeye devam edeceğiz. Bu organizasyon, planlamış olduğumuz yeni bir projenin ilk ayağı. Aydın'da dış ticaretin patlama yapması için çok büyük bir projeyle Aydınlıların ve üyelerimizin karşısına yakın zamanda çıkacağız. Şu an ilimizin ihracat rakamı olan 600 milyon dolar seviyesinden çok daha yükseklere ulaşmak temel amacımız." dedi. CİHAN

Yorumlar