Ayşe Nine akan çatısının onarılmasını istedi

Vali Yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığındaki Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü heyeti, "Ege'nin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi kapsamında, Işıklı köyünde yaşayan 83 yaşında Ayşe Tezkan’ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Ayşe Nine akan çatısının onarılmasını istedi

Vali Yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığındaki Aydın İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü heyeti, "Ege'nin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa" projesi kapsamında, Işıklı köyünde yaşayan 83 yaşında Ayşe Tezkan’ı ziyaret etti. Yetim iki torunuyla çatısı akan bir evde kaldığını söyleyen Tezkan, çatısının onarılmasını ve torunlarına iş bulunmasını istedi. Aldığı üç aylıkla yaşamını sürdürdüğünü belirterek, “Allah, devletimizden razı olsun. Evimin çatısı akıyor, kapıları bozuk. Bir de şu yetimlerime iş buluverseniz.” dedi.

Devletin yaşlılarına sahip çıkmasının, gelecek nesillere sahip çıkması olduğunu belirten Vali Yardımcısı Aslan, Ayşe Nine'nin çatısının ve kapılarının onarılması için gerekenin yapılacağını söyledi. Aslan, “Yaşlılarımızın gönüllerinin hoş tutulması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için güzel bir proje. Burada bir yaşlı çınarımız, değerimiz olan Ayşe Ninemiz'in hatırını sorduk, ihtiyaçlarını not aldık. Yapılması gerekenler, kurumlarımız tarafından yapılacak. Her zaman yaşlı çınarımızı ziyaret edecek hatırını soracağız, ihtiyaçlarını da gidereceğiz.” şeklinde konuştu.

Her ay bir yaşlı çınarın ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve diğer kurumlarla koordineli olarak Tezkan’ın da ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doğru ise, “Aydın’da yalnız yaşayan yaşlı çınarları, vefa projemiz kapsamında ziyaret ediyoruz. Fakir, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç yaşlı çınarlarımızın yaşamını sürdürmesi, öz güvenlerinin sağlanması ve devletimizin şefkat elinin onların üzerinde olduğunun bilinmesi ve hissettirilmesi amaçlanmaktadır. Bu projeyle ilimizde sosyal yardımlaşmadan yardım alan, yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Yaşlılarımızın yalnızlıklarını unutturmak, yaşam kalitelerini arttırmak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, gelecek nesillere, genç kuşaklara örnek olmak hedeflenmektedir.” dedi.

Ege'nin İncesi Yaşlı Çınarlara Vefa projesine Aydın Belediyesi, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı destek veriyor. CİHAN

Yorumlar