Ayrımcılık Üzerine Siyaset Olmaz

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Çanakkale bizim birliğimizin bütünlüğümüzün sembolüdür. Hepimiz Çanakkale ruhunu yaşatmak mecburiyetindeyiz. Ayrımcılık üzerinden siyaset yapanla

Google Haberlere Abone ol
Ayrımcılık Üzerine Siyaset Olmaz

Orhangazi Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orhangazi'de büyük dostluk ve kardeşliğin olduğunu söyledi. Bu ülkenin 76 milyon sahibi olduğunu belirten Arınç, "Kim nerede yaşıyorsa, nerede yaşamak istiyorsa, bu vatanın asıl sahibi onlardır. Hiç kimse 'Burası benim tapulu arazim, gecekondu kondurtmam' diyemez. Her karış toprağı hepimizindir. Nerede yaşıyor olursak olalım bu vatanın kaderini ortak olmuş insanlar her yerde eşit yurttaşımızdır. Kimse yerli yabancı ayrımı yaparak, kardeşliğimizi dinamitlemesin' diye konuştu.

"'SEN ŞUCUSUN', 'SEN BUCUSUN' DİYENLERİN BU TOPRAKLARDA İŞİ KALMADI"

Bu ülkedeki kader ortaklığını görmek isteyenlerin Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi: "Aynı vatan, aynı bayrak için can veren insanlar, nasıl geçmişte bir ve beraberse bugün de bir ve beraber olarak yaşacağız. Araya nifak tohumu ekmek isteyenlerin ayrımcılık yapanların 'Sen şucusun', 'sen bucusun' diyenlerin bu topraklarda bundan sonra isleri kalmadı. Biz biriz birlikteyiz. Çanakkale de bizim birliğimizin bütünlüğümüzün sembolüdür. Hepimiz Çanakkale ruhunu yaşatmak mecburiyetindeyiz. Ayrımcılık üzerinden siyaset yapanların utanmalıdır. Birleştirici, bütünleştirici olmalıyız. Güzel ülkemize daha çok hizmet edecek bir siyaseti inşallah hakim kılmalıyız." 
Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra 109 yataklı yapılacak olan hastanenin temeli törenle attı.

Yorumlar