Ayrımcılığa maruz kalan Hamburglu göçmenler için ‘amira’ mücadele edecek

Hamburg’da ayrımcılığa uğrayan göçmenler Genel Eşit Muamele Yasası kapsamında ‘amira‘ adlı danışma merkezinden danışmanlık hizmeti alabilecek. Hamburg Senatosu geçtiğimiz yıl uygulama ile ilgili olarak katılım, kültürlerarası...

Google Haberlere Abone ol
Ayrımcılığa maruz kalan Hamburglu göçmenler için ‘amira’ mücadele edecek

Hamburg’da ayrımcılığa uğrayan göçmenler Genel Eşit Muamele Yasası kapsamında ‘amira‘ adlı danışma merkezinden danışmanlık hizmeti alabilecek. Hamburg Senatosu geçtiğimiz yıl uygulama ile ilgili olarak katılım, kültürlerarası açılım ve bağlılık konularını içeren uyum konseptini onaylamıştı. Ayrımcılık kurbanı göçmenleri Genel Eşit Muamele Yasası hakkında bilgilendirmeye davet eden senato, göçmenlere haklarını ve yasal yolları ana dillerinde anlatan hizmetler sunuyor.

Hamburg Çalışma, Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre,‘amira’ danışmanlık ayrımcılığa uğrayan göçmenlere kapılarını açıyor. Danışma Merkezi, Entegrasyon Kurulu tarafından 180 bin Euro'luk teşvikle destekleniyor. İlk etapta farklı etnik köken ten rengi, dünya görüşü, inanca sahip olduğundan dolayı ayrımcılığa maruz kalanlara hizmet verecek danışmanlık merkezi, basis&wogee.V. adlı kuruluş ile birlikte hizmet verecek ve Federal Ayrımcılıkla Mücadele Birimi ile koordineli bir şekilde çalışacak.

Hamburg Uyum Bakanı Detlef Scheele, “İçinde yaşadığımız toplumdaki çeşitlilik kentimiz için büyük bir zenginlik. Aynı zamanda toplumun tüm alanlarında herkese verilmeyen fırsat eşitliği için mücadele gerektiren bir durum. Eşit olmayan muamele, değiştirilmesi ve daha etkili mücadele edilmesi gereken bir konu.” dedi.

CİHAN

Yorumlar