Aynı tabutta memleketlerine getirilen kardeşler, yan yana defnedildi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden Dilan Yaş (8) ve Semanur Yaş (6) kardeşler, memleketleri Erciş'te toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Aynı tabutta memleketlerine getirilen kardeşler, yan yana defnedildi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden Dilan Yaş (8) ve Semanur Yaş (6) kardeşler, memleketleri Erciş'te toprağa verildi. Aynı tabutta memleketleri Erciş’e getirilen kardeşler, yan yana defnedildi.

Van'ın Erciş ilçesinde inşaat işlerinde çalışan Maksut Yaş (33), beyin ameliyatı olan eşi Çiğdem Yaş'ı Ankara'ya kontrole götürmek için gece saatlerinde kızları Dilan ve Semanur Yaş ile birlikte önceki gün otobüse bindi. Dün sabah saatlerinde Sivas'ın Yıldızeli ilçesi yakınlarından kaza yapan otobüste bulunan Maksut Yaş ve eşi Çiğdem Yaş yaralandı. Yaralı çift Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ancak talihsiz çiftin kızları Dilan ve Semanur Yaş ise olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Maksut Yaş'ın sağlık durumun iyi olduğu belirtilirken, eşi Çiğdem Yaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

İKİ KARDEŞ TEK TABUTTA DEFNEDİLDİ

Kazada hayatını kaybeden Semanur ile Dilan'ın minik cesetlerinin konulduğu tabut sabah saatlerinde Erciş'in Yeşilova Mahallesi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından cenazeler araca konularak Seyyid Muhammet Kabristanlığı’nda yan yana toprağa verildi. Bu arada her iki kızını da kaybettiği kazada yaralanan baba Maksut Yaş (33), kırık koluna rağmen minik yavrularının cenazesine katıldı.

Gözyaşları arasında çocuklarının toprağa verilmesini izleyen baba Maksut Yaş, otobüs sürücüsünün uyuduğunu iddia ederek, "Şoför uyudu, terlikle, ayakkabı giymeden araba sürüyordu." dedi. Kazaya geç müdahale yapıldığını da ileri süren Yaş, "Ancak eşimi kurtarabildim. İki çocuğumu da kurtaramadım. Erken gelselerdi belki bu kadar insan ölmezdi." diye konuştu.

Aynı kazada hayatını kaydeben Şevki Atmaca'nın cenazesi ise Çelebibağı Beldesi'nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.
CİHAN

Yorumlar