Aynı gün iki sınava zor yetiştiler

Bugün LYS'den iki sınava giren öğrenciler büyük zorluk yaşadı. Saat 10.00'da başlayan ilk sınavları 12.30'da biten öğrenciler, yetişmek için öğle yemeğini bile yemeden ikinci sınava girmek zorunda kaldı. Öğrencileri ve ailelerinin koşuşturması...

Google Haberlere Abone ol
Aynı gün iki sınava zor yetiştiler

Bugün LYS'den iki sınava giren öğrenciler büyük zorluk yaşadı. Saat 10.00'da başlayan ilk sınavları 12.30'da biten öğrenciler, yetişmek için öğle yemeğini bile yemeden ikinci sınava girmek zorunda kaldı.

Öğrencileri ve ailelerinin koşuşturması sabah saatlerinde başladı. LYS'nin yapılacağı sınav merkezlerine yetişmek isteyenlerin büyük kısmı özel araçları ile gitti. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki ikinci LYS ise saat 14.30'da başladı. İki sınava birden girmek zorunda kalan öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

Özal Lisesi'nde sınava giren bir öğrenci, iki dolmuş değiştirerek ikinci sınava gelmek zorunda kaldığını söyledi. Öğrenci, "Mağdur olduk tabi. Dolmuş da kalkmıyordu sınava ilk girdiğim yerden. Onun için bayağı bir zorluk çektik tabi. En azından günde bir sınav yapsınlar yani. Önümüzdeki 5 gün boyunca hiç sınav olmayacak. O günlere yayabilirlerdi sınavları. Sorular matematik biraz zordu, geometri daha kolaydı bugün. Dün ama çok güzeldi, tarih soruları falan çok güzeldi. ÖSYM sınav sorularını çok güzel seçmiş bu yıl." dedi.

Bayan bir öğrenci ise girdiği lik sınavın evine yakın olmadığını hatırlatarak, "İki yerde girmek cidden zor oluyor. Zaman çok kısıtlı. Aynı günde iki sınav hem beyin açısından, hem ruh açısından hem de ailemiz açısından zor oluyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar