Aynı aileden 8 kişinin öldüğü katliamda rekor ceza talebi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçen yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle aynı aileden 8 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan katliamla ilgili hazırlanan iddianamede sanıklara rekor ceza istendi.

Google Haberlere Abone ol
Aynı aileden 8 kişinin öldüğü katliamda rekor ceza talebi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçen yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle aynı aileden 8 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan katliamla ilgili hazırlanan iddianamede sanıklara rekor ceza istendi. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede savcı, olayı gerçekleştirdiği belirtilen 5’i tutuklu 9 şüpheli hakkında 8’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 180 yıl hapis cezası istedi. Dava, güvenlik gerekçesiyle Denizli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

    Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Başköy ile Karatepe köyleri arasında bulunan Ağdiz Ovası'nda 27 Temmuz 2013 meydana gelen kavgada aynı aileden Yümnü Ömer, Muzaffer, Mehmet, Faruk, İskan, Mustafa, Ahmet Berat ve Fuat Vecdi Üstün hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma tamamlanarak dava açıldı. İddianamede 8 kişinin öldürülmesi olayının firarda bulunan Halil Ek, Osman Ek, Mesut Ek ve Yaşar Ek ile tutuklu bulunan Mübarek Ek, Tevfik Ek, Nofel Ek, Bereket Ek ve Hayrettin Ek tarafından yapıldığı kaydedildi. İddianamede savcı, Ek ailesinin 9 şüpheli ferdinin 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye azmettirme' ve 'Vahim nitelikte ruhsatsız silah ve mermileri bulundurma' suçundan 8'er kez ömür boyu hapis cezası ile toplamda 180 yıl hapis talep etti. İddianamede olay yerinde çok sayıda boş kovan, çivili sopa, av tüfeği, tabanca ve döner bıçağı bulduğu belirtilerek hayatını kaybedenlerden Fuat Vecdi Üstün'e 11, Yümnü Ömer Üstün'e 5, Mehmet Üstün'e 13, İskan Üstün'e 6, Muzaffer Üstün'e 7, Faruk Üstün'e 13, Ahmet Berat Üstün'e 12 ve Mustafa Üstün'e 7 adet mermi isabet ettiğinin tespit edildiği kaydedildi. İddianamede olaydan sonra olay yerinde ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 5 adet kalaşnikof marka otomatik tüfek, 6 adet av tüfeği, 3 adat tabanca, 7 adet kalaşnikof şarjörü, 6 adet tabanca şarjörü ve 467 adet değişik çap ve markada fişek ele geçirildiğine dikkat çekildi.

    Savcı, 8 kişinin yakın ve bitişik atış sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Savcı, saldırıda 3 kardeşi ve 5 yeğeni öldürülen Muharrem Üstün’ün ifadesine de yer verdi. Üstün’ün 5 bin 400 dönüm arazileri olduğunu belirterek "Ek ailesi her sürüm döneminde bizim arazilerimize girerek tecavüz ettiler. Kardeşim bunun için şikayetçi oldu. Keşif yapıldığı sırada kardeşime saldırıda bulundular. Olaydan 20 gün önce bölgede sözü geçen kişileri görüşmek üzere Ek ailesine gönderdik. Ancak bir sonuç alamadık. Biz görüşmeden bayram sonrasına kadar arazilerin sürülmeyeceği sonucunu çıkardık. Olaydan bir gün önce kardeşim Mustafa arayarak Ek ailesinin yine arazilere tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine bizim aile ve Ek ailesi birlikte karakola gitmişler. Meselenin hukuk davasına konu olacağı belirtildiğinden karakoldan ayrılmışlar. " şeklinde ifadesine yer verildi.

    İddianamede bir gizli tanık ise yaralıların da yine karşı taraf tarafından öldürüldüğünü anlattı. CİHAN

Yorumlar