Ayna programı sunucusu Saim Orhan, Akşehirlilerle buluştu

Yaşayan Evliya Çelebi olarak bilinen Samanyolu Televizyonu'nun sevilen Programı Ayna'nın yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan, Akşehir’de sevenleri ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Ayna programı sunucusu Saim Orhan, Akşehirlilerle buluştu

Yaşayan Evliya Çelebi olarak bilinen Samanyolu Televizyonu'nun sevilen Programı Ayna'nın yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan, Akşehir’de sevenleri ile buluştu. Sabah Eğitim Kurumları'nın organize ettiği, Akşehir Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan "Dünya Turu ve Türk Okulları" konulu program Akşehirlilerden yoğun ilgi gördü.

İzleyicilere zaman zaman duygulu anlar yaşatan Saim Orhan, dünyanın 160 ülkesinde görevini yapan fedakar öğretmenlerle yaptığı röportajlarda ülkenize ne zaman döneceksiniz? Sorusunu sorduğunu, aldığı cevabın ise 'biz buralara dönmeye değil, ölmeye geldik.' şeklinde olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin fedakarlık yaparak dünyanın dört bir yanında Ayyıldızlı bayrağı dalgalandırdığını, bu öğretmenlere 'Haşhaşi' denmesini ve bunların elçiler vasıtasıyla o ülke yetkililerine şikayet edilmesini büyük bir talihsizlik ve haksızlık olarak değerlendirdi. Saim Orhan, "Devlet büyükleri, bizatihi bu okuları yakinen biliyor. Böyle hakaret edilmesini hazmedemiyorum. Türk okullarında, ülkenin geleceği yetişiyor." diye konuştu.

Program sonrasında Kimse Yok Mu Derneği'nin aracılığı ile Afrika’da 21 gözün açılmasına vesile olan Özel Reyhan İlkokulu öğrenci ve velilerine plaket verildi. Geceyi Akşehir’de geçiren Saim Orhan kahvaltıda da Akşehir Sanayici ve İş Adamları (AKSİAD) derneği üyeleri ile de biraraya geldi. CİHAN

Yorumlar