AYM’nin kararı 'Balyoz Davası' sanık yakınlarına büyük sevinç yaşattı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Balyoz Davası sanıklarının yaptığı 230 başvuruyu birleştirerek bir karar verdi. Mahkeme sanıkların haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Verilen karar ile AYM önünde bekleyen sanık yakınları büyük sevinç yaşadı.AYM...

Google Haberlere Abone ol
AYM’nin kararı 'Balyoz Davası' sanık yakınlarına büyük sevinç yaşattı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Balyoz Davası sanıklarının yaptığı 230 başvuruyu birleştirerek bir karar verdi. Mahkeme sanıkların haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Verilen karar ile AYM önünde bekleyen sanık yakınları büyük sevinç yaşadı.

AYM Balyoz Davası sanıkları hakkında karar verdi. Anaya Mahkemesi tarafından verilen bu karar AYM önünde 45 gündür bekleyen sanık yakınlarını karar ile yaşadıkları sevinci dile getirdi. Anaysa Mahkemesi önünde 45 gündür bekleyen Balyoz sanıklarının yakınları AYM’nin vermiş olduğu kararı değerlendirdi.

AYM önünde bekleyenler, “Bizim arkadaşlarımız içerideydi çok sevinçli bir haber aldık. Adalet yerini buldu, çok mutluyuz. Allah onları ailelerine kavuşturacak.” açıklamasında bulundu.

İsmini açıklamayan bir kişi, "Ben her zaman Anayasa Mahkemesi hukukun ölmediğini gösterecek son kurumdur dedim. AYM bunu gösterdi. Bu milletin umudu kırılmadı. Gerçekten hukuku adaleti koruduğu için mutluyum, olması gereken hukuki bir karardı, teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi emekli Cumhuriyet Savcısı Avukat Türker Tök, AYM tarafından çıkan karara ilişkin, “Biz baştan beri bu davaların bunların sağlam verilere dayanmadığını yurt içinde, yurt dışında bilirkişi raporları alındığını söyledik. AYM tarihe geçecek bir karar vermiştir. Adalet bütün yurttaşlara lazımdır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar