AYM’den okul müdürü atamalarında yürütmeyi durdurma istemine ret

Anayasa Mahkemesi (AYM), 4 yıl görev yapan okul müdürlerini, müdür başyardımcılarının görevine son veren maddenin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. AYM ayrıca dava konusu diğer hükümlerine ilişkin yürürlüğün durdurulması...

Google Haberlere Abone ol
AYM’den okul müdürü atamalarında yürütmeyi durdurma istemine ret

Anayasa Mahkemesi (AYM), 4 yıl görev yapan okul müdürlerini, müdür başyardımcılarının görevine son veren maddenin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. AYM ayrıca dava konusu diğer hükümlerine ilişkin yürürlüğün durdurulması istemlerinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dershanelerin kapatılmasını da kapsayan Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanunu iptal başvurusunun bir kısmını bugün yaptığı toplantı sonunda karara bağladı. 6528 sayılı Kanun’un 22. maddesiyle değiştirilen 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin (8) numaralı fıkrasına ve 25. maddesiyle 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen geçici 10. maddenin (8) numaralı fıkrasına, ilişkin yürürlüğün durdurulması istemlerini, koşulları oluşmadığından reddine karar verdi.

AYM’nın yürürlüğün durdurulması istemini ret ettiği maddeler ise şöyle:

“Okul ve Kurum Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla halen Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Görev süreleri dört yıldan daha az olanların görevi ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer.” CİHAN

Yorumlar