AYM, Balyoz davasıyla ilgili kısa kararı yayımladı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Balyoz davası sanığı 230 kişinin bireysel başvurularını birleştirerek dün verdiği tanık dinletme ve dijital delillerle ilgili adil yargılamanın ihlali kısa kararını, internet sitesinde yayınladı.AYM kararında,...

Google Haberlere Abone ol
AYM, Balyoz davasıyla ilgili kısa kararı yayımladı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Balyoz davası sanığı 230 kişinin bireysel başvurularını birleştirerek dün verdiği tanık dinletme ve dijital delillerle ilgili adil yargılamanın ihlali kısa kararını, internet sitesinde yayınladı.

AYM kararında, başvurucuların adil yargılama hakkı kapsamındaki dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ilişkin şikayetler ile dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikayetlerin giderilemediğine dair iddiaların kabul edilebilir olduğuna hükmetti. AYM, kararında, Anayasa’nın 36. Maddesinde güvence altına alınan adil yargılama hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

AYM, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere kararın ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Oy birliği ile verilen kararda, yargılama giderlerinin de başvuruculara ödenmesine hükmedildi.

CİHAN

Yorumlar