Aylık Kirası 4 Bin TL Olan Simit Satış Noktası

İzmit'te Fethiye Caddesi'ndeki Çeşme Kavşağı'nda bulunan 1 metrekarelik simit arabasının yeri, aylık 4 bin liraya kiralandı.

Google Haberlere Abone ol
Aylık Kirası 4 Bin TL Olan Simit Satış Noktası

Geçen yılki kira sözleşmesi süresinin dolması itibariyle İzmit belediyesi tekrardan ihale açtı. Şimdilik 20 simit satış noktasından 13'ü için açılan ihalede, Geçtiğimiz yıl, İzmitlilerin Fethiye Caddesi Çeşme Kavşağı şekilde bildiği 'Tepecik Mahallesi Fethiye Caddesi 36 numaralı satış noktası', geçen sene da burasını maaş 3 bin liraya kiralayan Çetin Kavşut sebebi ile bu defa maaş 4 bin liraya kiralandı. Diğer 13 satış noktalarının maaş kiraları ise 2 bin 600 ile 1300 TL içinde değişiyor. Geriye kalan 7 simit satış noktasının ihalesi ile önümüzdeki hafta Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

'FİYATLAR ÇOK YÜKSEK'

Çetin Kavşut'un maaş 4 bin liraya kiraladığı simit satış yerinde satış oluşturan Mustafa Kavarkurt 'Tezgahın normalde 4 bin Lira değeri yok. Biz sırf belediyeye çalışıyoruz. Hiçbirşey sormadan kazançlar bilinmeden fiyatları yükselttiler. İki üç şahıs belediyede kulaktan duyma laflarla ve takip ettirme bunun şeklinde söylentilerle kiraları bu seviyeye getirdiler. Şu anda hiçkimse de memnun değil. Bazı söylentilere nazaran ihalede rakamları yükseltiyorlar. İhaleye geçtiğimiz sene girenlerin dışında öteki kimse de girmiyor. Zaten bilen insan pratik basit bu ihalelere girmez. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Bizim de normal iş imkanımız olsa biz de bu işi yapmazdık. Bu yaştan sonrada bize kimse iş vermeyeceğine nazaran belediyede de bize iş vermeyeceklerine nazaran mecburen simit satıyoruz. 110 gr. simit 1.25 TL. Fiyata yansırsa dahi azami gramajı düşer. 5-10 gr. bir oynama olur. Başka da oynama olmaz. Simit 100 gramdan aşağıya düştüğü süre ne tadı ne de tuzu kalır.' dedi.

'KÜÇÜK ESNAFIN KORUNUP KOLLANMASI GEREKİR'

Buradan çok çok sık simit aldığını söz eden ve İzmit'in simitinin çok çok değişik ve lezzetli olduğunu belirten Hamiyet Göksu 'İzmit simidini çok çok seviyoruz. Ancak burasının kirasının 4 bin TL olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Sadece maaş 4 bin TL kirasını karşılamak için bu şahısların günde kaç simit satması gerekiyor acaba. Bunun bir ölçüsü var mı ve neye nazaran hesaplamışlar? Simit müthiş kârlar bırakan birşey değil. Bu bireyler üç kuruş kazanıp onun üstünden konutlarını geçindirmeye çalışan insanlar. Ben çok çok fahiş bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Özellikle küçük esnafın korunup kollanması gereken böyle bir süreçte çok çok kusur ve yüksek bir rakam olduğunu düşünüyorum. ' dedi.

'KİRALAR DÜŞERSE VATANDAŞ DAHA ÇOK SİMİT YER'

İzmit esnaflarından Selçuk Söyle ise kira fiiyatının müthiş olduğunu belirtirken, 'Kira fiyatı düşük olsa bize de yansır ve simit fiyatları düşer. Bir adet yiyeceğimize iki adet yeriz. Simit satıcıları da kazanır, biz de daha çok simit almış oluruz. Belediyenin biraz daha destekçi olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca simit fiyatları normal fakat 1 TL olsa daha iyi olur. Hem simit satıcıları hem yurttaş arızalı nakit ile uğraşmamış olur. ' diye konuştu. Tüm bunlara rağmen, bilhassa 4 bin liraya kiraya verilen simit satış noktasında günde 2 bin sıralarında simit satıldığı ileri sürülüyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar