Aylan bebeğin ölümünün birinci yıldönümü

Bodrum'da sahile vuran bedenini gösteren fotoğrafın, mültecilerin dramının sembolü haline getirdiği 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin bugün ölümünün birinci yıl dönümü.

Google Haberlere Abone ol
Aylan bebeğin ölümünün birinci yıldönümü
Bodrum'da sahile vuran bedenini gösteren fotoğrafın, mültecilerin dramının sembolü haline getirdiği 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin bugün ölümünün birinci yıl dönümü. Babası Abdullah Kurdi, Aylan'ın ölümünün birinci yılında, Avrupa ülkelerinden kapılarını mültecilere kapamamalarını istedi.

Ege'yi geçmeye çalışırken annesi Rihan ve ağabeyi Galib ile birlikte batan botta ölen ve Bodrum sahiline vuran bedeni Suriyeli mülteci dramının sembolü haline gelen 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin, bugün ölümünün 1. yıl dönümü. Eşini ve iki oğlunu kaybeden Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, BBC'ye konuştu.

Aylan Bebek'in dramı ahşaba işlendi

BBC Türkçe'nin haberine göre, yitirdiği ailesini her gün düşündüğünü söyleyen ve ilk yıldönümün kendisi için ayrıca zor olduğunu ifade eden baba Kurdi, "Bir an sanki tekrar kavuşmuşuz da beraber uyuyormuşuz gibi hissettim. Yıkıcıydı" dedi.

Abdullah Kurdi, Aylan ve ailesinin diğer fertlerinin hayatını kaybettiği günün ardından yaşananları şöyle anlattı: "Başta sanki tüm dünya mültecilere yardım etmek için elinden geleni yapacakmış gibi davrandı. Ancak bu atmosfer bir ay bile sürmedi. Hatta durum daha da kötüye gitti. Suriye'deki savaş şiddetlendi ve daha fazla insan ülkeyi terk etti."

Alan Kurdi'nin o fotoğrafı 2015 yılının en iyisi olarak gösterildi

Abdullah Kurdi, 2 Eylül 2015'te yaşadığı trajedinin ardından hayatını kaybeden ailesinin tüm fertlerini alıp memleketi Kobani'ye dönmüş ve cenazeleri defnetmişti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verileri her ne kadar Brüksel ve Ankara arasındaki anlaşma sayesinde Türkiye - Yunanistan trafiğinin durma noktasına geldiğini söylese de Kuzey Afrika'dan İtalya'ya gitme çabalarında hiçbir değişim olmadığını belirtiyor.
 

Yorumlar