Ayetler ve hadisler ışığında fizik yarışması sonuçlandı

Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri'nin düzenlediği 'Ayetler ve Hadisler Işığında Fizik Yarışması' sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ayetler ve hadisler ışığında fizik yarışması sonuçlandı

Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri'nin düzenlediği 'Ayetler ve Hadisler Işığında Fizik Yarışması' sonuçlandı. Okul Fizik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi zümrelerinin ortaklaşa hazırladığı yarışma, Kur'an-ı Kerim’de bahsedilen kevnî kanunlarla fizik ilminin örtüştüğü noktaları göz önüne sermeyi amaçlıyor.

Okul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya 280 eser katıldı. Hazırlanan eserlerden sergilenmeye uygun görülen 41 afiş, okul sergi salonunda öğrencilerin ve velilerinin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin fizik dersinde öğrendikleri ile dini bilgilerini bir araya getirdiği çalışmalardan oluşan afiş ve sunumlarda fizik kanunları ile ayetler arasındaki uyum açıkça ortaya konuluyor.

ÖDÜL, GRAM ALTIN

Açılışı okul idarecileri tarafından yapılan sergide, okul seçici kurulu tarafından dereceye layık görülen eserler ayrıca gram altınla ödüllendirildi. Açılış sırasında konuşan okulun Eğitim Koordinatörü Mehmet Ersoy, “Eğitim ve öğretim birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Bu ve benzeri tema ile yapılan çalışmalar teoride öğrendiklerimizi günlük hayatımızın içine sokuyoruz. Böylece öğrenilenlerin daha kalıcı olması sağlanıyor. Öğrencilerimizin yoğun ilgiyle katılım sağladıkları yarışmada gözler önüne serilen durum aslında hayatımızın her alanında Kur’an ayetleri ile nasıl kuşatıldığımız; fizik ilmi ile dini bilgilerimizin nasıl örtüştüğüdür. Sergilenen afişlerde kâinatın baş döndürücü büyüklüğü karşısında insanoğlunun ne kadar zayıf olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu vesile ile güzel bir işbirliği örneği sergileyen Fizik ve Din Kültürü zümrelerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Liseleri'nin düzenlediği 'Ayetler ve Hadisler Işığında Fizik Yarışması'nda dereceye giren eserler ay sonuna kadar sergilenmeye devam edilecek.
CİHAN

Yorumlar