Aydınlı Grup'tan 'Kavurmacı alkışlamadı' açıklaması

Aydınlı Grup'tan yapılan açıklamada, Ömer Faruk Kavurmacı'nın TUSKON Başkanı Meral'i alkışlamadığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Aydınlı Grup'tan 'Kavurmacı alkışlamadı' açıklaması
FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın TUSKON Genel Kurulu'nda genel başkan Rıza Nur Meral'i ayakta alkışladığı yönündeki iddialar yalanlandı. Açıklamada, Rıza Nur Meral'in "Kimlerin inine girileceğini göreceğiz" anlamındaki sözlerinin büyük bir alkış aldığı salonda Kavurmacı'nın katılımcıların aksine alkış tutmadığı, yerinden dahi kalkmadığı belirtildi. 

Açıklamada şöyle denildi: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 18.08.2016 tarihinde şirketimiz ve Yöneticilerinin ikametlerinde FETÖ soruşturmaları kapsamında aramalar yapılmış, Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ve Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şevki Kavurmacı gözaltına alınmıştır. Soruşturma ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir.

Bu süreçte şirketimiz ile ilgili olarak sosyal medya ve basında yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etme zarureti ortaya çıkmıştır.

FETÖ yapılanmasının bir kuruluşu olduğu ortaya çıkan TUSKON’un 1 Mart 2014 tarihli Genel Kurul toplantısında; “Cumhurbaşkanı tehdit edilirken o da alkışlıyordu” yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin doğru olmadığı, FETÖ üyesi Rıza Meral’in bu sözleri esnasında ve sonrasında “çılgınlar gibi alkışlamadığı”, toplantıdaki diğer iş adamlarının aksine Ömer Faruk Kavurmacı’nın özellikle ayağa kalkmayarak ve bu sözleri alkışlamayarak tepkisini ortaya koyduğu, bu haberlerin uzantısında yer alan videolarda da (stv Görüntüleri 01:13. Dakika) görülmektedir.

Ayrıca bu tarihten sonra Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Faruk Kavurmacı; Tuskon’un hiçbir toplantısına katılmadığı gibi bu kuruluştaki tüm görevlerinden de istifa etmiştir.

Şirketimiz, basında yer aldığı şekli ile hiçbir dönemde FETÖ terör örgütünün finans ayağında yer almamış ve bu örgütü finanse etmemiştir. Tüm iyi niyetli insanlar gibi eğitim amaçlı bursları ve yardımlarını hakkında “Kamu Yararı Kararı olan Vakıflar” aracılığı ile yapmış, 2014 yılı itibariyle gerçek yüzü ortaya çıkan FETÖ terör örgütü ve bağlantılı tüm vakıf ve kuruluşları ile yollarını ayırmıştır.

Şirketlerimiz; Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına ve Yüce Türk Milletinin değerlerine bağlı, Hükümetinin yanında yer alarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Yorumlar