Aydınlı Grup'tan kamuoyuna açıklama

Aydınlı Grup'tan yapılan açıklamada, Kavurmacı'nın 2014 yılında TUSKON'dan ayrıldığı hatırlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Aydınlı Grup'tan kamuoyuna açıklama
FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında yer alan İstanbulm Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın sahibi olduğu Aydınlı Grup'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Aydınlı Grup'tan yapılan açıklamada, Kavurmacı'nın 2014 yılında TUSKON'dan istifa ettiği, grubun FETÖ'ye karşı Cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümetin yanında yer aldığı belirterek bugünkü operasyon hakkında bilgi verildi. 

İşte Aydınlı Grup'tan yapılan açıklamanın tam metni: Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Kavurmacı TUSKON Yönetimi'nden 2014 yılında istifa etmiş olmasına rağmen, 18 Ağustos 2016 tarihinde TUSKON soruşturması kapsamında bilgimize başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Birimi’nin şirketimizde yaptığı arama ile ilgili birinci kaynak olarak sizleri bilgilendirmek isteriz.

Şirketimizde başlatılan arama sırasında Aydınlı Grup Onursal Başkanı Sayın Mustafa Şevki Kavurmacı ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Kavurmacı da şirkete gelerek emniyet yetkililerine yardımcı olmuş, ihtiyaçları olan her türlü bilgi ve belge kendilerine sağlanmış, yetkililerin görevlerini en doğru şekilde yerine getirmesi için her türlü kolaylık gösterilmiştir. Yapılan detaylı arama sonrasında emniyet mensupları binamızdan ayrılmıştır. Aydınlı Grup olarak tüm idari kadromuz ve çalışanlarımızla görevimizin başında faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Aydınlı Grup, 3.800’ü aşkın çalışanı ile sadece Türkiye’nin değil yakın coğrafyasının da en büyük hazır giyim perakendecilerinden biridir. Aynı zamanda 3 kıtaya yayılan perakende operasyonları ile on binlerce insana iş imkanı sağlayan, ülkelerin ekonomisine katkı veren, ülkemizin itibarını da en doğru şekilde temsil eden bir değerdir.

Şirketimiz, tüm siyasi görüşler ve inanç sistemlerinin ötesinde, evrensel değerleri gözeten bir çalışma anlayışına sahiptir. Bizler, ticari bir kurumun sahip olması gereken bir ahlaki yapı ile Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, tüm insani değerlerin ve dünya geleceğinin sürdürülmesi için çalışıyoruz.

Bu çerçevede barış ve huzurumuzu yok etmeye dönük hain düşüncelere ve kötü niyetlere sahip FETÖ/PDY ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun, ülkemizin, milletimizin ve daima seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında yer almaya devam edeceğimizi, bu vesileyle bir kez daha dile getirmeyi gerekli buluyoruz.

KADİR TOPBAŞ'TAN DAMAT AÇIKLAMASI 

FETÖ soruşturmaları kapsamında damatı gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topaş, konunun gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. İBB Başkanı Topbaş, damadının 17-25 Aralık kumpasından sonra örgütle ilişkisini kestiğini ancak kesmemişse cezasını çekeceğini söyledi. Konuyla ilgili açıklamaları sosyal medya hesabı üzerinden yapan Başkan Topbaş, peygamber efendimizin kızı Fatıma ile ilgili hadisini hatırlatarak, damadına iltimas geçmeyeceğini beyan etti. Topbaş ayrıca Gezi olayları ile darbe girişimi sırasında bilinçli bir şekilde yurt dışına çıktığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, bugün ünlü iş adamlarına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında çıkarılan gözaltı kararıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Kavurmacı, Adınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor. 
 

Yorumlar