Aydın’ın tarımla ilgili sorun ve projeleri zirvede konuşulacak

İncir, kestane, çilek, zeytin ve zeytinyağı, pamuk, kuru gıda, süt ve besi hayvancılığı, su ürünleri alanların da Türkiye ekonomisinde önemli paya sahip olan Aydın’ın tarımla ilgili sorunları ve projeleri zirvede konuşulacak.

Google Haberlere Abone ol
Aydın’ın tarımla ilgili sorun ve projeleri zirvede konuşulacak

İncir, kestane, çilek, zeytin ve zeytinyağı, pamuk, kuru gıda, süt ve besi hayvancılığı, su ürünleri alanların da Türkiye ekonomisinde önemli paya sahip olan Aydın’ın tarımla ilgili sorunları ve projeleri zirvede konuşulacak. Kuşadası’nda 20-23 Mart tarihlerinde düzenlenecek 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’nde kentin tarımsal geleceğiyle ilgili planlamalar yapılacak.

Aydın’da tarım sektöründe faaliyet yürüten kuruluşların temsilcileri 20-23 Mart tarihinde Kuşadası’nda yapılacak 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi tanıtım toplantısında bir araya geldi. Aydın Valiliği, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü ve Tarım Artı Organizasyon işbirliğinde yapılacak 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’nin tanıtımı Anemon Otel’de yapıldı.
Aydın’ın tarımsal ürünlerinin markalaşmasında ilk kez kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, zirvenin kentin tarımsal gelişimine önemli bir katkı yapacağını söyledi. Tarım İl Müdürü Salih Köksal, Aydın’ın tarım kenti unvanının birçok kentte bilinmediğini, kentte yetiştirilen ürünlerin markalaşarak ülke ve dünya pazarına açılması için atılacak adımların zirvede planlanacağını dile getirdi.

Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda Aydın’ın tarım ve hayvancılığının yeniden şekillenmesinde zirvenin önemli olacağını ifade etti. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, zirvenin kentin tarımsal gelişimde sinerji oluşturacağını belirterek organizasyona destek verdiklerini kaydetti. Borsa Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın’ın geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu, zirvede yapılacak tarımsal planlama ile çiftçinin ürününden ekonomik gelir elde etmeye başlayacağına inandıklarını vurguladı.

Kuşadası’nda 20-23 Mart günlerinde yapılacak zirveye üretici birlikleri, kooperatifler, ziraat ve ticaret odaları, borsalar, meslek örgütleri, akademisyenler, çiftçiler, yerel yöneticiler katılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile kentteki tarımsal kuruluşların temsilcilerinin yer alacağı zirvede 3 gün boyunca Aydın tarımının geleceği planlanacak. Aydın Ziraat Odası’nın başkanlığında ‘Bitkisel Ürün Komitesi’, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin başkanlığında ‘Hayvansal Üretim Komitesi’ ve Aydın Gıda Mühendisleri Odası’nın başkanlığında ‘Gıda Komitesi’ olmak üzere yaklaşık 200 kişiden oluşan 3 komite zirvede ele alınacak konularla ilgili bir rapor hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacak. Bu rapor doğrultusunda kentin tarım planlamasına yönelik adımlar atılacak.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu. Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sedat Güngör, Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çicekci ile birlikte organizasyona destek veren kurumların temsilcileri katıldı.
CİHAN

Yorumlar