Aydın'ın Kızıldere köyüne organik pazaryeri kuruluyor

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Kızıldere Köyü Muhtarı Ali Pekel, ürünlerini değerlendirmek için organik pazaryeri kuracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'ın Kızıldere köyüne organik pazaryeri kuruluyor

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Kızıldere Köyü Muhtarı Ali Pekel, ürünlerini değerlendirmek için organik pazaryeri kuracaklarını söyledi. Çalışmaların devam ettiğini belirten Pekel, “Köylümüz, tarlasında ve bahçesinde ürettiği organik ürünleri burada satacak. Pazarımız, haftanın bir günü herkese açık olacak.” dedi.

Özellikle incirde yüzde 85 oranında organik tarım yapıldığını kaydeden Muhtar Pekel, “Organik tarım pazarımız, haftanın bir günü herkese açık olacak. Diğer günlerde köylülerimiz, yetiştirdiği tüm ürünlerini, örneğin incir, kestane, ceviz, üzüm, sebze, meyve ne üretiyorsa burada günlük satabilecek. Köyümüzün pazarı dışarıya da açık olacak. Bahçeden gelen taze ürünlerimizi burada satacağız. Domates, patlıcan, biber, fasulye gibi sebzelerimizi, organik ve taze olarak halkımıza sunacağız. Toptan ucuza vereceğine, burada pazarda daha iyi fiyata satacak. Köyümüzün 400 nüfusu var ama civar köylerle birlikte 6 bin 500. Bu nüfusa göre de pazarımızın hareketli geçeceğine inanıyoruz. Ayrıca köyümüz, araçların geçiş güzergâhında da olduğu için pazarımızda köylülerimiz her türlü ürünlerini satabilecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar