Aydın'ı 14 kişilik Avrupa heyeti gezecek

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen "City is My Learning Space (Şehir Benim Öğrenme Mekanım)" isimli proje kapsamında, altı ülkeden 14 kişilik ekip dört gün boyunca bu şehri gezecek.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'ı 14 kişilik Avrupa heyeti gezecek

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen "City is My Learning Space (Şehir Benim Öğrenme Mekanım)" isimli proje kapsamında, altı ülkeden 14 kişilik ekip dört gün boyunca bu şehri gezecek. Bu tür projelerin ülkeler arasındaki ilişkileri daha iyi bir seviyeye çıkarması ve daha güzel noktalara getirmesinde önemli olduğunu belirten Vali Erol Ayyıldız, kültürler arası kaynaşmaya dikkat çekti. Valilik toplantı salonunda misafirleri ağırlayan Ayyıldız, onlara hediyeler takdim etti.

Koordinatörlüğünü İspanya’nın yaptığı proje hakkında bilgi veren Aydın ekibinden İlknur Böğrekçi, “Projemize İngiltere, İspanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve İtalya'daki ortak kurumların temsilcileri katılıyor. 14 kişilik bir ekip, dört gün boyunca Aydın’ı öğrenecekler. Okul dışı öğrenme alanlarındaki eğitim öğretim yöntemlerini araştırmaya, iyi uygulama örneklerini görmeye dayanan bir proje. Esas amacımız, yeni yerli metot ve araçları kullanarak resmî olmayan, günlük hayatımızda yeri olan eğitimin kalitesini geliştirmek. Bunun için ulaşmayı hedeflediğimiz amaçlarımız ise farklı yerleri öğrenme ortamları olarak kullanmak, iyi uygulamaları görmek, bunları karşılaştırmak ve kendi uygulayabileceğimiz mekanları çıkartabilmek. Projemizde yeni ortaklıklar oluşturmak, farklı kültürleri görmek, onların kültürlerini tanımak, onların da bizim kültürümüzü tanımalarını sağlamak. Bu projede şehirlerin yeni öğrenme mekanlarını oluşturmak. Bu kapsamda ekibimizi üçe bölüp Aydın’da gezilebilecek yerlerin haritalarını vererek gezmelerini sağlayacağız, sonra da değerlendirme yapacağız.” dedi.

Projede Aydın’ı öğrenmenin hem dünyayı hem de Aydın’ı öğrenmek olduğunu belirten Vali Ayyıldız ise, “Aydın, değişik medeniyetlere beşiklik etmiş coğrafi bir alan. Aydın’ı tam anlamıyla öğrenme imkanınız olursa hem tarihi itibariyle Türkiye’yi hem de bir anlamda dünyayı öğrenmiş olursunuz. Proje, bu anlamda Aydın için ayrı bir anlam taşıyor. Kısa zamanda arkadaşlar, Aydın’da mutlaka misafirperverliğimizin yanında diğer bazı güzelliklerini de yanına alıp ülkelerine götürür. Dolayısıyla ilişkilerin daha iyiye ve güzele gitmesi noktasında bir zemin hazırlarlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar