Aydın'dan Kötü Haber

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde geçen pazar günü çıkan çatışmada, meslektaşı ile birlikte yaralanan polis memuru Fuat Kaplan, tedavi gördüğü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'dan Kötü Haber

Geçen Pazar günü, İnönü Bulvarı'ndaki bir avukatlık bürosunun önünde bekleyen şüpheli bir kişi ihbarı üzerine, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisin geldiğini farkeden şüpheli Hasan A., kaçmaya başladı. Bunun üzerine ekip otosundan inen polisler, Hasan A.'yı yaya kovalamaya başladı. 

 

Yaklaşık 30 metrelik takibin ardından polis memuru Fuat Kaplan, H.A.'yı yakalayıp yere yatırdı. Kaplan'ın üzerini aramak istediği H.A.'nın direnmesi üzerine, boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında polis Kaplan başından vurularak, yaralandı. H.A., üzerine yığılan polis memuruna iki el daha ateş ettikten sonra, diğer polis memuru Orçun Ekşioğlu ile çatışmaya başladı. Çatışmada şüpheli H.A. bacağından, polis Ekşioğlu da elinden yaralandı. Mermisi biten H.A., polis memuru Ekşioğlu tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

İzmir'de işlediği bir suçtan arandığı öğrenilen ve öfkeli kalabalığın arasından güçlükle kurtarılan H.A. ile çatışmada yaralanan polis memurları, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru Kaplan, burada beyin cerrahı bulunmadığından önce Söke Fehime-Faki Kocagöz Devlet Hastanesi'ne, ardından, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede 3 gündür yaşam savaşı veren polis memuru Fuat Kaplan, yapılan müdahalelere rağmen bugün saat 02.30'da yaşamını yitirdi. Yaralı polis memurunun şehit olduğu haberini alan meslektaşları hastaneye akın etti. Şehit polisin cenaze töreni ile ilgili programın ilerleyen saatlerde belli olacağı açıklandı.

 

Yorumlar