Aydın'daki yatırımlarda en büyük pay eğitime ayrıldı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı 2. dönem toplantısı yapıldı. İl Özel İdare binasındaki toplantıda yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, “Yatırımcı kuruluşlarımıza 1 Ocak’tan 31 Mart’a kadar 426 milyon TL ödenek tahsis.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'daki yatırımlarda en büyük pay eğitime ayrıldı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı 2. dönem toplantısı yapıldı. İl Özel İdare binasındaki toplantıda yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, “Yatırımcı kuruluşlarımıza 1 Ocak’tan 31 Mart’a kadar 426 milyon TL ödenek tahsis edilmiş, bu ödenekten yatırıma 88 milyon 844 bin TL harcama yapılmıştır. Yatırımlarımızda yüzde 21 nakdi, yüzde 41 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Toplam tutarı toplam 2 milyar 101 milyon 127 bin TL olan 391 ana projeden 29 tanesi tamamlanmıştır.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçe, 17 belediye ve 672 mahalleden oluştuğunu belirten Aslan, İl Koordinasyon Kurulu’nun gündeminin 2014 yılının ilk üç ayının değerlendirmesi olduğunu kaydetti: “Sayın Valimiz Erol Ayyıldız, rahatsız olduğu için toplantımıza katılamadı. Yeni başlayan ve devam eden yatırımları, koordinasyonu gerektiren konuları, uygulamada karşılaştığımız sorunları ve çözüm önerilerini görüşeceğiz. Ödenek sıralamasında Milli Eğitim Müdürlüğümüz 127 milyon 144 bin TL ile ilk sırada yer almış, ikinci sırayı 90 milyon 133 bin TL ile Karayolları, üçüncü sırayı da 81 milyon 190 bin TL ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü almıştır. İlimizde eğitim sektöründe 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi, 16 derslikli Köşk Endüstri Meslek Lisesi, Kuyucak Başaran İlkokulu konferans salonu ve iki ek derslik tamamlanmıştır. Dokuz ortaokul, 13 ilkokul ve iki anaokulu olmak üzere toplam 24 okulun yapımı sürmektedir. Kuşadası’nda 500 kişilik yurt inşaatında yüzde 92 ve Nazilli’de 500 kişilik yurt inşaatında yüzde 65 fiziki gerçekleşmeye ulaşılmıştır.” diye konuştu.

Diğer kurumların yatırım ve projeleri hakkında da bilgi veren Abdullah Aslan, şunları söyledi: “DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yatırımlarında, Çine Adnan Menderes Hidroelektrik Santrali’nde 1. ve 2. ünitede sulu test çalışmalarına başlanmıştır. Çine Ovası'nda 65 bin dekar, Koçarlı ve Bağarası ovalarında 146 bin dekar olmak üzere toplamda 210 bin dekar arazinin sulaması ve yılda 25,54 milyon KWH enerji üretimi amaçlayan Gökbel Barajı’nda da fiziki gerçekleşme yüzde 18’dedir. Koçarlı-Bağarası sulaması 1. kısımda Aydın-Yenipazar Hamzabali ve Aydın Karacasu Kahvederesi Göleti ve sulaması işlerine de başlanmıştır. Didim Beşparmak Barajı projesi yapımı tamamlanmış, Söke Sarıçay Barajı proje yapımı ise iki ay içerisinde tamamlanacaktır. Karayolları alanında da Söke Milas yolunda Aydın il sınırları içerisinde yer alan 42 km.’lik kesimin tamamı, bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Sağlık alanında Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 20 ünitelik ek binası tamamlanmış, Karpuzlu ve Kuyucak ilçe hastaneleri yapımları ihale edilmiş, 150 yataklı Kuşadası Devlet Hastanesi'nde fiziki gerçekleşme yüzde 85’e ulaşmıştır.”

Koordinasyon toplantısına katılan kurum yöneticilerinin, Aydın ve ilçelerinde yaptıkları yatırım ve projeler hakkında bilgi verdikleri toplantıya kaymakamlar, yatırımcı bölge ve il müdürleri, belediye başkanları, meslek kuruluşları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. CİHAN

Yorumlar