Aydın'daki gıda denetimlerinde 54 bin lira ceza kesildi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, geçen ocak ayında denetlediği gıda satış ve toplu tüketim yerlerine 54 bin lira para cezası kesti.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'daki gıda denetimlerinde 54 bin lira ceza kesildi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, geçen ocak ayında denetlediği gıda satış ve toplu tüketim yerlerine 54 bin lira para cezası kesti. Gıda üretilen 239, satılan ve toplu tüketim yapılan 333 işyeri denetlendi. Kurallara uymayan yedi işyerine, toplam 54 bin lira idari para cezası kesildi.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “İlimizde toplam bin 535 gıda üretim yeri, 12 bin 647 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmaktadır. Ocak ayında gıda üretim yerlerinde toplam 239, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 333 işyerinde denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim izleme programı, kalıntı izleme programı, şikayet, yıllık denetim programı, zehirlenmeye istinaden gıda üretim yerlerinden toplam iki adet numune alınmıştır. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numunelerde, mevzuata uygun olmayan altı işletmeye 41 bin 213 TL idari para cezası kesilmiştir. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan bir işyerine 12 bin 801 TL idari para cezası kesilmiştir. Müdürlüğümüzce ocak ayı içerisinde 391 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 3 milyon 150 bin kg. kuru incir, 20 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 338 bin 768 kg. muhtelif gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.” dedi.

İl Müdürü Köksal, Alo 174 Gıda hattına ocak ayında gıda satış yeriyle ilgili 22, toplu tüketim yeriyle ilgili 3, gıda üretim yeriyle ilgili 7 toplam 32 şikayet geldiğini aktardı: "Şikayetlerle ilgili olarak 20 işletmenin denetimi sonlandırılmış, mevzuata aykırı bir durum tespit edilmemiştir. 12 işletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetleri devam etmektedir. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir.” CİHAN

Yorumlar