Aydın'da mart ayında 812 araba trafikten men edildi.

Aydın’da geçen mart ayı içerisinde meydana gelen 388 trafik kazasında dört kişi hayatını kaybetti, 354 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da mart ayında 812 araba trafikten men edildi.

Aydın’da geçen mart ayı içerisinde meydana gelen 388 trafik kazasında dört kişi hayatını kaybetti, 354 kişi yaralandı. Trafik uygulamalarında 54 bin araba kontrol edilerek, kusurlu olan 8 binine toplam 2 milyon liradan fazla ceza kesildi. Günlük ortalama 25 arabanın trafikten men edildiği Aydın'da, bunlararasında özellikle alkollü, ehliyetsiz ve eksik evraklı sürücüler ilk sıralarda yer alıyor.

Aydın Valiliği’nden 2014 yılı trafik değerlendirmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından 2014 Mart ayı içerisinde toplam 54 bin 294 araç kontrol edilmiştir. Bunlardan kusurlu bulunan 8 bin 325 araca 2 milyon 261 bin 677 TL para cezası tatbik edilmiştir. Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2014 Mart ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam 144 maddi hasarlı, 240 yaralanmalı, 4 ölümlü olmak üzere toplam 388 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 354 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 77 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, 812 araç trafikten men edilmiş, 152 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.” denildi.

Trafik güvenliğiyle vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkili sağlanmasına yönelik tedbirlerin arttırılarak devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlâli yapanların ise 155 Polis ve 156 Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır." CİHAN

Yorumlar