Aydın'da makine imalatçılarına 'CE' belgesi anlatıldı

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, TSE ile makine imalatı konusunda faaliyet gösteren firmaları CE konusunda bilgilendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da makine imalatçılarına 'CE' belgesi anlatıldı

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, TSE ile makine imalatı konusunda faaliyet gösteren firmaları CE konusunda bilgilendirdi. TSE yetkililerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında CE belgesine başvurma, hazırlık ve belgenin kullanımı için neler yapılması gerektiği anlatıldı. Katılımın az olduğu toplantıda konuşan İl Müdürü Mustafa Görgülü, “Artık üretim, ürün güvenliği üzerine kurulmaya başladı. Siz güvenli ürün üretmediğiniz müddetçe ne rekabet ne üretme ne de pazara girme şansınız var.” dedi.

Toplantıda imalatçı firmalara Makine Emniyet Yönetmeliği kapsamında hangi ürünlere üretici ve onaylanmış kuruluş tarafından CE uygunluk işareti iliştirilmesi gerektiği, teknik dosya hazırlama ve CE işareti iliştirme süreci, hangi durumlarda piyasaya arz edilen ürünlere idari para cezası uygulandığı anlatıldı Firma yetkilileri, bu konulara daha duyarlı olmaya çağrıldı. CE uygunluk işaretinin ürünün güvenliği olduğunu belirten İl Müdürü Görgülü, "Aydın’da tarım makineleri ve ekipmanları imalatı konusunda yoğun bir çalışma var. İlimizde 56 değişik çeşitte makine üretimi yapan 100’e yakın firma var. Bakanlığımıza kaydı olamayan firmalar da vardır. Buralarda güvenlik için bu belgenin alınması zorunluluğu var.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanlara seslenen Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ise günümüzde standardı olamayan hiçbir ürün bulunmadığını kaydetti. Türkiye'de ve dünyada rekabet için yeniliklere ve güvenliğe önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “AB’ye uyum sürecinde günlük yaşantımızda da bir standarda uymak zorundayız. Standart dışı eşyalar ve aletlerin güvencesi yoktur. Firmalarımız, ayakta kalmak ve sağlam durmak istiyorsa mutlaka çağın gerektirdiği eğitim, çalışma düzeni ve rekabet şartları içerisinde yerini almalı.” dedi.

TSE uzmanlarının sunum yaptığı toplantıda, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen de bir konuşma yaparak, kurum olarak yapabilecekleri destekler hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar