Aydın'da İl Özel İdare mal paylaşımı mahkemeye taşınıyor

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla kapanan İl Özel İdare’nin mal paylaşımında tartışmalar sürüyor. Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir arasındaki tartışmalara Efeler Belediyesi de katıldı. İmar plan değişikliğiyle belediye hizmet...

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da İl Özel İdare mal paylaşımı mahkemeye taşınıyor

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla kapanan İl Özel İdare’nin mal paylaşımında tartışmalar sürüyor. Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir arasındaki tartışmalara Efeler Belediyesi de katıldı.

İmar plan değişikliğiyle belediye hizmet binası alanına dönüştürülen Karayolları'na ait alanın yeniden eski imar planına dönüştürülmesi istendi. İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, imar plan değişikliği yapılmaz ise hukuki yollara başvuracağını resmi yazı ile Efeler Belediyesi'ne bildirdi. Konu meclise gündem dışı getirildi. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan Başkanlığı'nda toplanan belediye meclisi, konunun gündeme alınmasını dahi reddetti.

İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, imar değişikliği için Efeler Belediyesi'ne resmi yazı yazdı. Buranın 6 Mart 2014 tarihinde Aydın Belediye Meclisi’nde alınan 73 sayılı kararla belediye hizmet binası ve meydanı olarak değiştirilmesine karşılık yeniden eski imar planındaki gibi hükümet konağı ve meydana dönüştürülmesi istendi. Efeler Belediye Meclisi’ne gelen imar değişikliği talebi, oy birliğiyle gündeme alınmadı. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, “Bu alanın yine belediye hizmet binası olarak planımızda kalması hepimiz tarafında kabul edilmektedir. Biz böyle bir talebin gündeme alınmasını dahi reddettik. Buraya yapılması planlanan adliye binası kadar belediye binasına da ihtiyaç var.” dedi.

Belediye Meclis üyelerinin konuyu tam olarak anmadıklarını belirtmesi üzerine açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, şunları söyledi: ” Bu bizden önceki belediye meclisinin kararı ile onaylanan imar planı değişikliğine yapılan bir itiraz. Bu imar değişikliğiyle şu anda var olan imar planında belediye hizmet binası ve meydanı olarak değiştirilmiş. Bu imar değişikliği bizden önceki belediye meclisi tarafından gerçekleşmiş. Biz Efeler Belediyesi olarak önümüze gelen bu planın reddedilmesi değil, takdir edersiniz ki Efeler Belediyesi olarak da bizim bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Burası bu nedenle belediye hizmet binası olarak planda belirtilmiş olan bu alana sahip çıkmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğu olmalıdır diye düşünüyorum. Bu talebin reddini oylarınıza sundum gündeme alınmasını dahi kabul etmediniz. Gündeme alınması oy birliğiyle kabul edilmemiştir. Yani, bu alan yine belediye hizmet binası olarak planımızda kalması hepimiz tarafında kabul edilmektedir. Biz böyle bir talebin gündeme alınmasını dahi reddettik. Bu taleplerin arkasında bu alanla ilgili tüm Aydın halkımızı ilgilendiren Efeler binası talep edilen diğer kurumların binasından daha da önemlidir.”

CİHAN

Yorumlar