Aydın'da herkes O (SAV)'nu okudu

Aydın’da 7 bin 500 kişinin katıldığı "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye giren 380 kişi törenle ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da herkes O (SAV)'nu okudu

Aydın’da 7 bin 500 kişinin katıldığı "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye giren 380 kişi törenle ödüllendirildi. Birinci olarak umre kazanan Fatma Cömert, ödülünü tekerlekli sandalyede, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın elinden aldı. Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i tanımak ve tanıtmak maksadıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından yürütülen ayağına 24 bin kişinin başvurduğu belirtildi. Ödül törenine ise binlerce Peygamber sevdalısı katıldı.

Özel Yesevi Lisesi’ndeki törende konuşan ilahiyatçı Ragıp Çimen, "Dünya, Hz. Muhammed (SAV)'e çok muhtaç. Eğer O gerçek manada dünyaya anlatılabilseydi, eğer gerçek manada inanmış Müslümanlar tarafından hazmedilebilseydi, O’nun getirdiği güzellikler ruhlarımıza sinmiş olsaydı bugün dünyada yaşanan bunca kötülükler olmazdı. Allah’ın ilk emri, 'Oku' oldu. Okumayan insanları birbirine düşürüyorlar. Okumayanlar, gerçeklerden habersiz yaşıyorlar. Okumayanlar gıybete, dedikoduya, iftiraya, yalan silahlarına sarılıyorlar. Okuyanlar tefekkür ediyor, hakikatleri algılıyor, yaratılışlarının gayesini idrak ederek hayata buna göre bir bakış yapıp adımlarını buna göre atıyor ve soluklarının hesabını burada mahkemelere vermeseler bile bir büyük mahkemede, Mahkeme2i Kübra’da her şeyin sahibi olan Allah’a vereceklerine inanıyorlar." dedi.

Yarışmada dereceye giren dört kişi umre, 13 kişi mini Ipad, 13 kişi akıllı cep telefonu, 3 kişi dizüstü bilgisayar, 5 kişi oyun konsolu, 2 kişi çamaşır makinesi, 2 kişi bulaşık makinesi, 25 kişi bisiklet, 63 kişi saat ve değişik hediyeler kazandı. Başkan Alıcık, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Menzilci ve 5 bine yakın davetlinin katıldığı ödül töreni, Türk Halk Müziği sanatçısı Reşit Muhtar’ın Kırık Mızrap konseriyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar