Aydın'da gıda denetiminde bir ayda 90 bin TL ceza kesildi

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mayıs ayı içerisinde de, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerinde kurallara uymayan ve sağlıksız gıda üretip satan firmalara 90 bin TL ceza kesti. Mayıs ayında,...

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da gıda denetiminde bir ayda 90 bin TL ceza kesildi

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mayıs ayı içerisinde de, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerinde kurallara uymayan ve sağlıksız gıda üretip satan firmalara 90 bin TL ceza kesti. Mayıs ayında, gıda üretimi yapan 179, gıda satış ve toplu tüketimi yapan 712 iş yerine denetim yapıldığı açıklandı.

Aydın’da bin 589 gıda üretim yeri, 13 bin 305 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunduğunu belirten Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aydın Müdürü Salih Köksal, "Mayıs ayında 179 gıda üretim yerlerine 712 gıda satış ve toplu tüketimi yapan işyerleri olmak üzere 712 adet olmak üzere toplam 891 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim izleme programı, Kalıntı izleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme gibi istinaden il genelinde toplam 50 adet numune alınmıştır. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alman numuneleri mevzuata uygun olmayan 6 işletmeye 79 bin 824 TL idari para cezası uygulanmıştır. Gıda Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde ise yapılan denetim ve kontroller sonucu alman numuneleri mevzuata uygun olmayan 8 adet işletmeye 10 bin 613 TL idari para cezası uygulanmıştır." dedi.

ALO Gıda 174 hattına, Mayıs ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 35 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 14 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 21 adet olmak üzere toplam 70 adet şikâyet geldiğini de kaydeden Köksal, "Şikayetlerle ilgili olarak 37 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış, mevzuata aykırı bir durum tespit edilmemiştir. 33 adet işletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetleri devam etmektedir." dedi.

Köksal ayrıca, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Mayıs ayı içerisinde 308 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 2 milyon 123 bin 836 kg kuru incir, 161 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 3 milyon 102 bin 972 kg muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam 5 milyon 226 bin 809 kg gıda maddesi ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar