Aydın'da deprem tatbikatı düzenlendi

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Aydın’da, Deprem Haftası kapsamında kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da deprem tatbikatı düzenlendi

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Aydın’da, Deprem Haftası kapsamında kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Aydın Lisesi’ndeki tatbikatta, binadan sedyeyle temsili yaralı öğrenciler indirildi. Binada kalan bir kişi de itfaiyenin arama kurtarma köpeği Falco tarafından bulundu. AKUT, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları gerçeğini aratmadı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD koordinatörlüğünde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında yapılan tatbikatta, deprem anında ve daha sonra enkaz alanının güvenliğinin sağlanması, çıkabilecek yangınlara karşı önlem alınması ve söndürülmesi, arama kurtarma faaliyetleri, acil afet sağlık hizmetleri, çıkarılan yaralıların hastaneye taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi uygulamalar yapıldı. Siren sesinin ardından sınıflardaki öğrenciler tahliye edildi. İhbarı alan AFAT, UMKE, AKUT, itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleriyle Falco, hemen olay yerine geldi. Mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için hepsi seferber oldu. Okul içinde mahsur kalan öğrencilerin bir kısmı itfaiye ve AKUT ekiplerince, bazıları da dağcılar tarafından halatlarla ve sedyelerle kurtarıldı. Bu sırada yaralı öğrencilerin sınıf arkadaşları polislerin üzerine yürüdü, olay yerine girmeye çalıştılar. Polis, bu öğrencilere müdahale etti. Tahliye edilen öğrenciler, okulun yan tarafında bulunan güvenli alana toplandı. Yaralı öğrencilere, sağlık görevlileri olay yerinde müdahale etti. Öğrencilerin tamamı kurtarıldıktan sonra içeride birinin kaldığı ama yerinin bilinmediğinin söylenmesi üzerine itfaiye ekiplerine bilgi verildi. Ekipler, Falco eşliğinde tekrar binanın tamamında arama yapmaya başladı. Falco, yaralı öğrenciyi kısa süre de buldu.

Depremler ve afetlere önceden hazırlıklı olmanın önemine değinen Aydın AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, “Afet işlerinin hazırlanması içerisinde eğitimi ve ekiplerin yetişmiş olmasını önemli buluyoruz. Öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve afetlere hazır olması, ekiplerimizin de büyük olaylara hazırlıklı olması için elimizdeki tüm ekipleri bu organizasyona dahil ettik." dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, “Bugünkü çalışmamızda asıl hedefimiz doğal afetler, deprem, yangın, su baskınları gibi olaylar karşısında öğrencilerimizi bilinçlendirip ailelerine de bu bilinci aşılamayı sağlayarak, Aydın´da olağanüstü tedbirlerimizi arttırmaktı.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar