Aydın Valisi Koçak: "Millet ordu, ordu millet oldu"

Aydın Valisi Koçak: "Gerçek ordu 15’inde yönetime el koydu. Millet ordu, ordu millet oldu"

Google Haberlere Abone ol
Aydın Valisi Koçak: "Millet ordu, ordu millet oldu"
Aydın'da çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla yürüyerek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'ndan Atatürk Kent Meydanı'ndan Kent Meydanı'na yürüyen vatandaşlara seslenen Vali Ömer Faruk Koçak, Türk milletinin darbeye "dur" dediğini söyledi.
Türk milletinin "ordu millet" olarak bilindiğine işaret eden Koçak, "Gerçek ordu 15’inde yönetime el koydu. Millet ordu, ordu millet oldu. Millet devlet, devlet millet oldu. Devlet ile millet arasında bir milim bile fark kalmadı. Bu darbeyi yapanlar haindir. Bunlara yardımcı olan gafiller de var, bunlar cezasını çekecekler" dedi.

Hayatını kaybeden şehitlerin intikamının alındığını ve alınmaya da devam edeceğini vurgulayan Koçak, "Meydanlarda vatandaşlarımız idam istiyorlar. 1960’daki darbeciler merhum Adnan Menderes’i idam ettiler. Bugün de vatandaşlarımız, onun intikamının bu şekilde alınmasını istiyorlar. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Şimdiden kalmamaya başladı" ifadelerini kullandı.
Yürüyüşe AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
 

Yorumlar