Aydın TKDK’ye 42 proje başvurusu yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü'ne, 12.

Google Haberlere Abone ol
Aydın TKDK’ye 42 proje başvurusu yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü'ne, 12. çağrı döneminde 42 proje başvurusu yapıldı. Bunların incelenip sözleşmelerinin imzalanması halinde Aydın’a yapılacak toplam yatırım tutarı 49 milyon 707 lira olacak. TKDK ise bu yatırımlara toplam 25 milyon 394 bin lira destek verecek.

Çağrı dönemiyle ilgili açıklama yapan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “Merkezden ve Germencik ilçesinden altı, Sultanhisar, İncirliova’dan dört, Didim, Çine, Yenipazar ve Nazilli'den üç, Koçarlı, Karpuzlu, Bozdoğan ve Söke'den iki, Karacasu ve Köşk'ten bir proje başvurusu aldık. Görüldüğü üzere ilimiz ilçelerinin neredeyse hepsinden projelerimiz mevcut. Aydınımız'ı kalkındıracak olan 42 projenin tedbirlere göre dağılımı ise şu şekildedir: Süt üreten tarımsal işletmelerden beş, et üreten tarımsal işletmelerden büyükbaş olarak bir ve broyler olarak dört, süt ürünlerinin işlenmesi tedbirinden üç, süt toplama merkezi olarak bir, et ürünlerinin işlenmesi tedbirinden bir, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması tedbirinden bir, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi tedbirinden arıcılık adı altında yedi, yerel ürünlerin geliştirilmesi tedbirinden 16 ve kırsal turizmden üç.” dedi.

Koordinatörlük olarak, toplam yatırım tutarı 49 milyon 707 bin 126 lira olan projelerin potansiyel yatırımcılarının arkasında durarak hayallerini gerçekleştirmelerine ve Aydın’a değer katmalarına destek vermeye devam edeceklerini ifade den Çiftçi, “Muhtemelen haziran ayında 13. çağrı ilanına çıkılacak. 12. çağrı döneminde olduğu gibi Aydın’dan fazla sayıda proje bekliyoruz. İlimizin, girişimci ruhunu her alanda olduğu gibi tarım, hayvancılık ve kırsal alanlara yapılacak her türlü yatırım noktasında da göstermeye devam edeceğine inanmaktayız. 13. çağrı dönemi için hazırlıklara başlamış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar