Aydın: Ölçü ve tartı aleti bulunduran kişiler beyanname vermeli

Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, ölçü ve tartı aleti bulunduran gerçek ve tüzel kişilerin, 28 Şubat 2014 tarihine kadar ölçü ve tartı aletleri için Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne beyanname vermeleri gerektiğini s.

Google Haberlere Abone ol
Aydın: Ölçü ve tartı aleti bulunduran kişiler beyanname vermeli

Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, ölçü ve tartı aleti bulunduran gerçek ve tüzel kişilerin, 28 Şubat 2014 tarihine kadar ölçü ve tartı aletleri için Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne beyanname vermeleri gerektiğini söyledi.

Ölçü ve tartı aletleri için beyan verme süresi 28 Şubat 2014 Cuma günü sona erecek. İl Müdürü Aydın, “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve buna bağlı çıkarılan yönetmelikler uyarınca Ölçü ve Tartı Aleti bulunduran gerçek ve tüzel kişiler, 28 Şubat 2014 tarihine kadar ölçü ve tartı aletleri için beyanname vermeleri gerekiyor. Kanunun 9/b maddesine göre ölçü aletlerinin, 2 yılda bir muayene ve damgalanmasının zorunlu olduğu için İşletmeler iki yılda bir periyodik muayenesi yapılan akaryakıt sayaçları, LPG sayaçları, Çekeri 2000 Kilogramdan fazla olan Basküller (Oto Kantarları), Hassas kütle ölçüleri (tartılar), Hassas Teraziler, 5kilogramdan büyük kütle ölçüleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve Sarnıç vagonları, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile Taksimetre cihazlarının muayeneleri için 01.01.2014 ile 28.02.2014 tarihleri arası mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüz Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat ederek muayene için gün almaları gerekmektedir.” diye konuştu.

MÜRACAAT ETMEYENLERE CEZA KAPIDA

Müdür Aydın müracaat etmeyen vatandaşlarla ilgili olarak da şunları kaydetti: “Periyodik muayenesini yaptırmayan sayaç ilgilileri hakkında damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı 3516 Sayılı Kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlemler uygulanır. Firma kişilerin İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve Ölçü aletlerinin muayenesini yaptırmadan kullanması yasaktır. 28 Şubat 2014 tarihine kadar Periyodik Muayene için Müdürlüğümüze başvuruda bulunmayan Firma kişiler hakkında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 14. Ve 15. Maddelerine göre idari para cezası uygulanacaktır. Firma kişilerin mağdur duruma düşmemesi için kanuni süresi içinde başvuruların yapılması gerekmektedir. Beyanname vermeyenlere ceza uygulanacak.”
CİHAN

Yorumlar