Aydın Milli Eğitim'den hayırseverlere teşekkür plaketi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitime katkı sağlayan hayırseverleri Sevgililer Günü'nde biraraya getirerek teşekkür belgesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Milli Eğitim'den hayırseverlere teşekkür plaketi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitime katkı sağlayan hayırseverleri Sevgililer Günü'nde biraraya getirerek teşekkür belgesi verdi. Burada konuşan Vali Erol Ayyıldız, böyle bir organizasyonun 1953 yılından beri ilk defa yapıldığını belirterek, "Hayırseverlik herkese nasip olmaz. Aydın’ın sevgilileri hayırseverdir. Biz de bu günde hayırseverlerimizle biraraya geldik.” dedi.

Aymendo tesislerinde düzenlenen programda Vali Ayyıldız, hayırseverlerin devletin boşluğunu doldurduğunu, ortaya koydukları eserlerin bir ilin milli eğitim yatırımına tekabül ettiğini söyledi: “Aydınımız'a güzel eserler bıraktıkları için hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Bugün Sevgililer Günü, biz de Aydın’ın sevgilileri hayırseverlerdir dedik, biraraya geldik. Hayırseverler lafta değil, eserleriyle kendilerini ispat etti. Bu memleketin hayır duaları sizinle beraber. Böyle bir eser bırakmayı Allah herkese nasip eylesin. Bu yıl eğitime yatırımda DSİ’yi de geçtik. Eğitime yatırım, devletin asli vazifesi ama bu aradaki boşluğu, insana düşen bu alanları doldurması kadar hatırı sayılır bir şekilde ortaya koymuşlarsa ancak takdir edilir. Hayırseverlerimizi unutmadığımızı göstermek için bu programı yaptık.”

Aydın’da hayırseverler tarafından 90 okulda bin 333 derslik, bir spor salonu ve bir yurt yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise hayırseverleri “Aydın’ın aydınlık yüzlü insanları” olarak değerlendirdi. Töre, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, eğitim düzeyini gösterir. Günümüzün güçlü ülkeleri, eğitim öğretime önem verdikleri ve günün koşullarına uygun eğitim verdikleri için güçlüdürler. Artık tüm dünyada gerçek gücün fiziksel güçte değil, insan beyninde olduğu kabul edilmektedir. Bilim ve teknolojide ilerleme ve bilimin yaygınlaşması, yeni eğitim kurumları ve yeni anlayışları ortaya çıkarmıştır. Türk milletini birlikte tutan, kaynaştıran hasletler nelerdir diye düşündüğümüzde vefa, yardımlaşma ve hayırseverlik en önemlisidir. Eğitimli toplumlar, eğitimli bireyler sayesinde oluşur. Devlet hayırsever işbirliğiyle eğitim alanında çok ciddi adımlar atılmıştır. Hayırseverlerimize çok şey borçluyuz. Eğitim ve insanlık adına hayırseverlerimizi ne kadar övsek azdır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra hayırseverlere,eğitime katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Ayrıca Atça beldesinde babası İbrahim Uzunırmak adına okul yaptıran Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’a da teşekkür plaketi takdim edildi. CİHAN

Yorumlar