Aydın köylerine yedek ödenek yağmuru

Aydın İl Genel Meclisi, İl Özel İdare bütçesinden köylere yatırım için kesenin ağzını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın köylerine yedek ödenek yağmuru

Aydın İl Genel Meclisi, İl Özel İdare bütçesinden köylere yatırım için kesenin ağzını açtı. 2013 yılı bütçesinden kalan 1 milyon 70 bin TL’yi köylere ek ödenek olarak yatırım için aktardı. Paranın köylere aktarılmaması halinde geri gönderileceği, yatırıma dönüştürülmesi için geçen aralık ayında ilçeler ve köylerde gerekli görülen yerlere aktarıldığı öğrenildi. İl Genel Meclisi ayrıca 2014 yılı için hazırladığı bütçeden de ilçelere ve köylere 7,5 milyon TL aktaracak. Her ilçenin nüfusu ve köylerine göre yatırım yapılacak.

Dün Metin Akar başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi Genel Meclisi üyelerine dağıtılan 2013 Aralık ayı toplantı raporlarında, ödeneklere yer verildi. İl Özel İdare’nin yıl sonu itibariyle bütçede bulunan 1 milyon 70 bin TL, yatırıma dönüştürülmesi için meclis tarafından uygun görülen yatırımlara ek ödenek olarak verildi. Bundan köylere yapılacak ödenekler kabul edilirken vali yardımcıları lojmanlarının bakımı, Engelliler Spor Kulübü, Bozdoğan Kaymakamlığı binası için jeneratör, güvenlik kamerası ve muhtelif demirbaşların alımı, Yavuz Sultan Selim Camisi inşaatı için talep edilen ödeneklere ise ret kararı çıktı. İl Özel İdare bütçesi yedek ödenekten 321 bin TL ile aslan payı, Söke Kaymakamlığı yeni konut yapımı için ayrıldı. Yedek ödenekten en dikkat çekeni ise İl jandarma Alay Komutanlığı kışlasında görevli personelin istifade etmesi maksadıyla yapılması planlanan dinlenme yeri (kamelya) için verilen 50 bin TL oldu.

Ek ödenekler dışında 2014 yılında ilçe ve köylerdeki projeleri için 7,5 milyon TL ödenek dağıtılacağını belirten Aydın İl Genel Meclisi Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, bunların Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla yatırıma dönüşeceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar