Aydın: İşletme cetvelleri 30 Nisan’a kadar teslim edilmeli

Sanayi işletmelerinin 2013 yılına ait faaliyetlerini beyan edecekleri yıllık işletme cetvelini verme süresi 30 Nisan 2014 tarihinde sona erecek.

Google Haberlere Abone ol
Aydın: İşletme cetvelleri 30 Nisan’a kadar teslim edilmeli

Sanayi işletmelerinin 2013 yılına ait faaliyetlerini beyan edecekleri yıllık işletme cetvelini verme süresi 30 Nisan 2014 tarihinde sona erecek. Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin yıllık işletme cetvellerinin, 30 Nisan 2014 tarihi mesai bitimine kadar teslim edilmiş olması gerektiğini anımsatarak, işletme cetvelini süresi içinde vermeyenlere kanunun gereği idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, bakanlığın bulunacağı tasarruf doğrultusunda yıllık işletme cetveli beyanında bulunmayan firmalar için cezai işlemin söz konusu olacağına vurgu yaparak “Bakanlık süre uzatımına giderse, cezai işlem uygulanması gereken firmalarla ilgili durumda da değişikliğe gidilecektir. Ancak tam tersi bur durum söz konusu olursa, beyanda bulunmayan firmalar idari para cezası ödemek durumunda kalacaklar.” diye konuştu.

Sanayi işletmelerinin, faaliyet alanlarıyla ilgili olarak bir takım indirim ve avantajlardan faydalandıklarını, bu nedenle de söz konusu beyan ve işlemlere dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden İl Müdürü İlhan Aydın, “Firmalarımızın idari para cezasıyla muhatap olmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İşlemlerini zamanında yapan ve çalışmalarını eksiksiz yürüten sanayi işletmelerinin haklarını korumak için de, denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yıllık İşletme Cetvelleri Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine gitmeden elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresinden de verilebilmektedir. cezalı duruma düşmemesi için, son günleri de beklemeden konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Mensuplarımıza önemle duyurulur.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar