Aydın ilk büyükşehir belediye başkanını seçiyor

Aydın’da saat 08.00'de başlayan oy kullanımı devam ediyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği seçimde Aydın, ilk büyükşehir belediye başkanını seçecek.

Google Haberlere Abone ol
Aydın ilk büyükşehir belediye başkanını seçiyor

Aydın’da saat 08.00'de başlayan oy kullanımı devam ediyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği seçimde Aydın, ilk büyükşehir belediye başkanını seçecek. Bu yıl ilk defa oy kullanan gençlerin yanısıra diğer seçmenler de sandık başlarına koştu.

Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanı için 2 bin 758 sandıkta, toplam 753 bin 619 seçmenin oy kullanacağı Aydın'da Büyükşehir Belediye başkan adayları Özlem Çerçioğlu, Ali Uzunırmak ve Mustafa Savaş da bu vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Adaylar, seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve Aydın'a hayırlı olmasını diledi. Oy kullananlar arasında, Kardeşköy İlköğretim Okulu'na akrabalarıyla giden 95 yaşındaki Sehibe Bakış da vardı.

Bu arada sandık bölgelerinde önlem alan güvenlik güçleri, tespit edilebilen araması ve yakalaması olan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şahıslar, polis merkezlerine götürülerek işlemleri yapıldı. CİHAN

Yorumlar