Aydın Galericiler Sitesi esnafı Kutlu Doğum programı düzenledi

Aydın Galericiler Sitesi (AYMAS), Kutlu Doğum programı düzenledi. Akarsu Park’taki program, Umurlu Merkez Kur'ân Kursu hafızlarından Aykut Bülbül'ün tilavetiyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Galericiler Sitesi esnafı Kutlu Doğum programı düzenledi

Aydın Galericiler Sitesi (AYMAS), Kutlu Doğum programı düzenledi. Akarsu Park’taki program, Umurlu Merkez Kur'ân Kursu hafızlarından Aykut Bülbül'ün tilavetiyle başladı. Gülay Cantay tarafından seslendirilen "40 Yaşındasın" şiirinden sonra Efeler İlçe Müftüsü Salih Akçan, Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i anlattı.

Programda konuşan AYMAS esnafından Tuncay Çetinkaya, şunları söyledi: “Amacımız birlik ve beraberlik atmosferini sağlamak, aramızda sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmektir. İstiklâl Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy ne güzel ifade etmiş, 'Tefrika girmeden bir millete, düşman giremez. Toplu çarptıkça sineler, onu top bile sindiremez.' Bizler geleceğimiz adına, sorunlarımızın çözümü adına sesimizin daha gür çıkmasını istiyorsak, benlik kavramından sıyrılarak biz olmalıyız diyoruz. İşte bugün Rabbimiz'in, 'Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım' buyurduğu Sevgili Peygamberimiz (SAV)'in sevgisiyle, coşkusuyla, heyecanıyla biraraya gelmiş bulunuyoruz. Her alanda en büyük rehberimiz olan Sevgili Peygamberimiz (SAV), hepinizin bildiği gibi ticaretle geçimini sağlamış ve, 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir.' diyerek, ticaretin önemini belirtmiştir. Ticaret, bir peygamber mesleğidir. Bizler de bu anlamda peygamberlik mesleğini icra etmekteyiz. Amacımız, 'Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tacir nebiler, sıddıklar ve şehitlerle beraberdir.' diyen Sevgili Peygamberimiz'in müjdesine nail olabilmek. Bu güzel atmosferin hazırlanmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum."

Program, Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar