Aydın Demokrasi Platformu: Haksız ithamlar gönülleri kırıyor

Aydın’da 43 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Aydın Demokrasi Platformu, Hizmet Hareketi'ne karşı yapılan asılsız iddiaların hiçbirisini kabul etmediklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Demokrasi Platformu: Haksız ithamlar gönülleri kırıyor

Aydın’da 43 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Aydın Demokrasi Platformu, Hizmet Hareketi'ne karşı yapılan asılsız iddiaların hiçbirisini kabul etmediklerini bildirdi. Platform adına açıklama yapan Şenol Tayfun, “Özet olarak Hizmet Hareketi'ne karşı başlatılan haksız karalama kampanyasına fazla sessiz kalamazdık. Bir açıklama, bir özür bekledik ama nafile. Hükümete koşulsuz biat etmeyen, hain ilan ediliyor. Huzuru en çok isteyen Hizmet Hareketi'ni, huzursuzluğun sebebi gibi göstermek insafsızlıktır. Ortada örgüt ve paralel devlet var ama adres yanlış. Bu haksız ithamlarla mümin gönüller kırılıyor. İnsanları ötekileştirerek nefret tohumları ekiyorsunuz. Arzumuz, yetkililerin savaş dili ve üslubunu bir an önce terkederek, toplumun bütün kesimlerini kucaklayıcı bir dil kullanmalarıdır.” dedi.

Menderes Park’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Tayfun, şunları kaydetti: "Türkiye’deki hukuksuzluk karşısında söylenebilecek tek şey, hukuk tükenmiştir demektir. Biz Aydın merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 43 sivil toplum örgütü olarak son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne karşı yapılan itham, aşağılama ve suçlamalara cevap vermek, mağduriyet ve mazlumiyetimizi anlatmak üzere biraraya geldik, oybirliğiyle aldığımız ortak karar metnini açıklamak üzere toplandık. Dünyanın dört bir yanına dağılmış, hayatını bir valize sığdırmış fedakâr eğitim gönüllüleri, bunlara destek veren hamiyetperver işadamlarımızın, adanmışların ve bu hizmete her türlü maddi manevi desteği veren insanımızın hak ve hukukunu müdafaa etmek boynumuzun borcudur. 17 Aralık tarihinden itibaren Türkiye’de devam eden rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla beraber maalesef hedef saptırma ve gündemi değiştirme gayesiyle Hizmet Hareketi zan altında tutulmuş, mağdur ve mazlum durumuna düşmüştür. Göklere çıkardıkları bu hizmet, dualarını istedikleri bu insanlar, bir gün içerisinde çete oldu, çete reisi oldu, Haşhaşi oldu, ABD ajanı, İsrail ajanı oldu. Bu karalayıcı, itham edici ve Hizmet Hareketi'ni zan altında bırakıcı üslubu asla ve kata kabul etmiyoruz, kendilerine iade ediyoruz. Bu hizmet, bu ithamları kabul etmemiştir, kabul edemez. Bu hizmetin Türkiye’de ve dünyada milyonlarca dua edenleri var.”

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir aksiyon ve düşünce insanı olduğunu söyleyen Şenol Tayfun, “Ülkemizde Hocaefendi'den daha fazla kitap yazan bulabilirsiniz, fikir adamı bulabilirsiniz. Fikrini aksiyona dönüştüren, Türkiye’de ve dünyada bir model oluşturan ve bunu 160 ülkeye yayan bir insan, ilimadamı gösterin. Eğer Fethullah Gülen âlim, aksiyon adamı değilse ilim, fikir ve aksiyon adamı olmanın kriterleri nelerdir, onları söylesinler. Bu büyük bir insafsızlıktır. Sayın Başbakan, büyükelçilere, 'Türk okullarının gerçek yüzünü anlatın.' dedi. Ben yurtdışında birçok okula gittim. Yapılan fedakârlıkları yerine gördük. Oradaki öğretmenler, günde bir öğün yemek yiyorlar. Siz bu insanlara Haşhaşi diyorsunuz. Halbuki asıl mesele, yolsuzluk ve rüşvettir. Bunun üzeri örtülürken hükümet ve bir kısım medya tarafından Hizmet Hareketi hedef tahtasına oturtuluyor. Çete, paralel devlet, örgüt suçlamalarıyla hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının üzeri mi örtülmek isteniyor? Asıl öğrenmek istediğimiz konu, fişleme var mı yok mu? Rüşvet ve hırsızlık var mı yok mu? Hedef şaşırtmanın manası yoktur." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar