Aydın Belediye Meclisi toplantısı yine gergin geçti

Uzun süredir toplantıları gergin geçen Aydın Belediye Meclisi, yine hareketli saatler yşadı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Belediye Meclisi toplantısı yine gergin geçti

Uzun süredir toplantıları gergin geçen Aydın Belediye Meclisi, yine hareketli saatler yşadı. AK Parti'li üye Nebil Alparslan’ın önerge vererek bazı konularda genel görüşme açılması talebi ortamı gerdi. Meclis başkanlığını Sümran Ünal’ın yaptığı toplantıda, zaman zaman üyeler arasında sözlü sataşmalar yaşandı, bazıları da birbirinin üzerine yürüdü.

Bu sabahki belediye meclis toplantısında, genel görüşme yapıldı ve yeni yapılarda açık ve kapalı çıkma (balkon) tartışması yaşandı. Meclis Üyesi Alparslan’ın gündem dışı önerge verme ve okuma talebi meclisi karıştırdı. Alparslan, Başkan Ünal'ın okumasına izin verdiği önergede yeni otogar inşaatının durumu, AYBA, mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan 2014 yılı mali bütçe ve performans bütçesi ile şehir meydanında yapılacak bina giydirme konularında Belediye Kanunu'nun 26. maddesi gereği genel görüşme açılmasını istediklerini belirtti. Önerge, oylamayla gündeme alındı ve komisyonlara havale edildi. Sümran Ünal ise komisyonlara gönderilmesinin hata olduğunu, önerge gereği meclisin oturuma çağrılması gerektiğini söyledi ancak yeniden oylama yapılmadı. Konuların hukuk çerçevesinde konuşulması gerektiğini belirten Ünal, "Aydın Belediyesi ile ilgisi olmayan konu hakkında genel görüşme talep ediliyor. Çeştepe Belediyesi'yle ilgili konuyu gündeme getiriyorsunuz. Bu, Çeştepe Belediyesi’ni ilgilendirir. Varsa bir şey, suç duyurusunda bulunulur. Burada yaptırılan Aydın Otogarı ile ilgili ruhsat verip vermemek, Çeştepe Belediyesi’nin yetkisidir. Kaçak inşaat varsa bildirisiniz. Önergeyle ilgili düzeltme yapmak için arkadaşlar uyarıyorlar. Verilen önergede genel görüşme istendiği için burada komisyona gidecek bir durum olmadığı söyleniyor. Bu mevzuata uygun, hukukçularımız söylüyorlar." dedi. Genel görüşme geniş kapsamlı olduğu için meclisin bir tarih ve saat belirmesi gerektiğini söyleyen Nebil Alparslan ise genel görüşmede soruların veya taleplerin cevaplandırılması konusunda bürokratların ve dosyaların hazır olması gerektiğini, geçiştirilecek konular olmadığını ifade etti.

Açık ve kapalı çıkmalarla ilgili gündem maddesi üzerinde yaşanan tartışmalar sonunda da bu uygulamanın kanunlara uygun olarak yapılabilmesi için komisyona sevk edilmesi ve iyi bir sonuç alabilmek için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Bu konuyu geçen haftalarda Aydın Mimarlar Odası temsilcisi Tuncer Saray gündeme getirmiş, balkon yasağının sadece Aydın için uygulandığını savunmuştu. Saray, konu hakkında görüş istenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce, Aydın’da kamu alanına açık veya kapalı çıkma yapılamayacağının belirtildiğini, bu durumun inşaat sektörünün gelişmesine engel teşkil ettiğini kaydetmişti. Aydın'da bu kapsamda 100'e yakın projenin beklediği de öğrenildi. CİHAN

Yorumlar