Aydın basını meselelerini konuşmak için biraraya geldi

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yerel Medya Buluşması” Aydın’da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın basını meselelerini konuşmak için biraraya geldi

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yerel Medya Buluşması” Aydın’da yapıldı. Şehrin yerel basın organlarının sahipleri, çalışanları ve medya sektöründe yer alanların katıldığı toplantıda yerel basın görüşüldü. Toplantıda konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, özellikle haber almada yaşanan sıkıntılar konusunda ilgili kurum yetkililerinin teknik bilgi vermesinde bir problem olmadığını söyledi. Her zaman yerel basının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Ayyıldız, her eline kalem kâğıt alanın da gazeteci olamayacağını, belirleyici kurallar bulunması, sektördeki dernek ve cemiyetlerin de bunda etkili olması gerektiğini söyledi.

Vali Ayyıldız, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu tür toplantılar, basın ilkeleri doğrultusunda toplumun, bir anlamda dördüncü kuvvet oluşturan medya sektörünün daha iyi hale gelmesi için bununla ilgili ne yapılabilirin ve sektördeki problemleri çözmeye vesile olacaktır. Yeni bir bakış açısı ortaya koyma açısından da bu tür toplantılar faydalı olacaktır. Sektörel bazda basın kendine ne kadar değer verirse başkaları da size o kadar değer verir. Sektör normlara, kurallara kavuşturulmalı ve kurumsal yapı oluşturulmalı. Medya sektörü, kendi alanına sahip çıkmalı. Yerel basının ben de yanındayım. Beni de eleştirebilirsiniz. Biz her şeyi biliyoruz demiyoruz, böyle bir şey de söz konusu değil. Bazı şeyleri yerel medyadan öğreniyoruz. Yerel medyanın varlığı önemli ama bu varlığın güzel meyveler vermesi sizlerin elinde. Bizler size yardımcı olmaya hazırız. Basının bilgilendirilmesi konusunda kurum müdürlerimize gerekli bilgiyi verdim. Basına teknik bilgi verebilirler, bunda sıkıntı yok. Eğer problemler çözülmezse her zaman yardımcı olmaya hazırız.”

Aydın basınının toplantıya gösterdiği ilgiden mutlu odluğunu belirten Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur ise her türlü sıkıntılarını dinlemeye ve gerekli yerlere aktarmaya hazır olduklarını söyledi. Basın çalışanlarının hakları ve Sarı Basın Kartı'yla ilgili soruları da cevaplayan Okur, "Sektörümüzde problemleri bize ulaştırmanız durumunda, biz de gerekli girişimlerde bulunarak sorunun çözümü için elimizden geleni yaparız. Ayrıca basınla ilgili bilgilendirme ve eğitim seminerleri de düzenleyebiliriz." dedi. Toplantıya Aydın ve ilçelerinde yayın yapan yerel medya sahipleri, çalışanları, haber ajansları muhabirleri, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz de katıldı. CİHAN

Yorumlar