Aydın Basın Savcılığı oluşturuldu

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, “Medya ve Yargı İlişkilerinin Güçlendirilmesi” çalışmaları hakkında basını bilgilendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Basın Savcılığı oluşturuldu

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, “Medya ve Yargı İlişkilerinin Güçlendirilmesi” çalışmaları hakkında basını bilgilendirdi. Aydın Adliyesi’nde basın savcılığının göreve başladığını, bundan sonra orasının gerekli bilgilendirmeyi yapacağını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, basının özgür olduğunu ancak haber yaparken ölçülü ve duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Ertürk, toplumu ilgilendiren dava konularında basını bilgilendirmek için oluşturulan basın savcılığının, masumiyet karinesi ve hukuk kuralları içinde bilgilendirme yapacağını belirtti.

Bilgilendirme toplantısına gazeteciler, cumhuriyet savcıları, polis ve jandarma temsilcileriyle adliye görevlileri katıldı. Basın ile medya ilişkileri konusunda yaptıkları çalışmaları aktaran Başsavcı Ertürk, habercilikte ve yargılanma safhasında masumiyet karinesi, kişilik hakları ve insan haklarının ihlâlleri konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Basının özgür olduğunu vurgulayan, özellikle adli olaylarda ve toplumu ilgilendiren konularda daha duyarlı olmaya çağıran Ertürk, “Biz kimsenin haber özgürlüğünü kısıtlamıyoruz. İnsanlarımız artık daha da bilinçlendi. Hak aramada daha duyarlılar. Haber yaparken masumiyet karinesine dikkat edilmeli. Biz de bu konuda yaptığımız çalışmalar sonucunda basın savcılığımızı oluşturduk. Bundan sonra basın çalışanları, normal haber kanalları dışında basın savcımızdan da bilgi alabilecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar