Aydın Baro Başkanı Germen: Muhalefet şiddetle bastırılmaya çalışılıyor

Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, toplumsal muhalefetin, halka uygulanan şiddetle bastırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Baro Başkanı Germen: Muhalefet şiddetle bastırılmaya çalışılıyor

Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, toplumsal muhalefetin, halka uygulanan şiddetle bastırılmaya çalışıldığını iddia etti. Aydın Barosu'ndan bir gurup avukat Aydın Adliyesi önünden ellerinde “Bağımsız yargı istiyoruz”, “Yargıya Talimat verilmez”,Hırsız var, katil Var” dövizleriyle Sevgi Yolu’na kadar yürüdü. Sevgi Yolu’nda basın açıklaması yapan Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, iktidarın özgürlükleri sınırlama girişimlerinde bulunduğunu ve toplumunda buna demokratik tepkisini gösterdiğini belirterek “Toplumsal tepkilerin sanal ve sosyal ortamlarda her alanda dile getirilmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.” dedi.

Devletin görevinin toplumun güvenini ve huzurunu temin etmek olduğunu, toplumun da tepkilerini şiddete başvurmadan sınırsızca demokratik yollardan dile getirmesinin anayasal hak olduğunu kaydeden Germen, “Kamu güvenliği bahanesiyle özgürlükleri tâli kılan bir siyasi iktidarın anlayışına hep karşı koyduk. Düşünceyi açıklama özgürlüğü sadece onaylanan zararsız olduğu kabul edilen ya da toplumun geneli açısından kabul edilebilir bulunan düşünceler için değil, hoşa gitmeyen, sarsıcı ya da rahatsız edici olanlar için de geçerlidir. Bunlar demokratik toplumun olmazsa olmaz unsurları içerisinde yer alan çoğulculuk, hoşgörü ve açık fikirliliğin gerekleridir” şeklinde konuştu.

Ülkemizde demokratik hukuk devletinden hızla uzaklaşıldığını savunan Aydın Baro Başkanı Germen, “Demokrasi ve hukuktan uzaklaşılmakta, hatta hukuk dışı uygulamalar yasal koruma altına alınmaktadır. Son HSYK düzenlemesiyle yargının siyasi iktidara bağlanmakta, internete yasaklar getirilmeye ve yapılması gündem gelen MİT kanundaki düzenleme ile kişi özgürlüğü ve güvenliği ortadan kaldırılmaya çalışılmakta. Böylece demokrasi, hukuk devleti bir yana ülkemiz adeta polis devleti haline dönüştürülmeye çalışılmaktadır. “ açıklamasını yaptı.
CİHAN

Yorumlar