Aycan, "MEB Taslağı Çok Ciddi Sorunlara Yol Açar"

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) Aydın Temsilcisi Bilal Aycan, Meclis’e sunulan Milli Eğitim Bakanlığı tasarısının mevcut şekliyle kanunlaşması halinde ciddi sıkıntılara yol açabileceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Aycan, "MEB Taslağı Çok Ciddi Sorunlara Yol Açar"

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) Aydın Temsilcisi Bilal Aycan, Meclis’e sunulan Milli Eğitim Bakanlığı tasarısının mevcut şekliyle kanunlaşması halinde ciddi sıkıntılara yol açabileceğini iddia etti. Eğitim İlke-Sen olarak, eğitim sistemi açısından önemli kararların aceleci bir şekilde alınmasının, çözüm yerine yeni problemlere yol açtığının altını ısrarla çizmelerine rağmen bakanlık bürokrasisinin bildiğini okumaya devam ettiğini savundu.

Aycan, açıklamasında şunları kaydetti: “Bakanlığın kapalı kapılar ardında aldığı kararlar, istişareden uzak biçimde hazırlanan ve son ana kadar kamuoyundan gizlenen kanun ve yönetmelik tasarıları, her defasında konjonktürel gelişmelere dönük düzenlemeler içeriyor. Sonuçları itibariyle her açıdan düşünülmeden alınan bu kararların kısa süre içinde sakıncalarının ortaya çıkması ise arada geçen zamanı ciddi bir kayba dönüştürmektedir. Bunun son örneği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'dır. Birçok düzenlemeyi içeren bu tasarı, özellikle mevcut siyasi kriz ortamını eğitim sistemine taşıyor olması itibariyle dikkat çekicidir fakat kritik düzenlemeler içeren ve bazı sorunlara çözüm olarak sunulan tasarı, beklenenin aksine çözümsüzlük ve belirsizlik getirecektir." CİHAN

Yorumlar