Ayasofya Müzesi'nin cami olması için eylem yapacaklar

Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya'nın ibadete açılması için 'Ayasofya Camii’nde Buluşuyoruz' temalı eylem yapacak. İstanbul’un fethinin 561. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek eyleme ilişkin açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Ayasofya Müzesi'nin cami olması için eylem yapacaklar

Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya'nın ibadete açılması için 'Ayasofya Camii’nde Buluşuyoruz' temalı eylem yapacak. İstanbul’un fethinin 561. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek eyleme ilişkin açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, "Bizler dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle Ayasofya için mücadelemize devam ediyoruz." dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nde (ASKON) konuyla ilişkin açıklama yapan Salih Turhan, eylemin 31 Mayıs Cumartesi günü olacağını söyledi. Turhan, etkinliğe Dünya Birincisi Hafız Abdurrahman Sadien ve Kabe İmamı Abdullah Basfar’in de iştirak edeceğini belirtti.1934’de hukuksuz bir şekilde bakanlar kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen Ayasofya’nın yeniden cami olarak faaliyet göstermesi için var güçleriyle çalışmaya deva edeceklerini kaydeden Turhan, "İstanbulumuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünü timsali bir şehirdir, aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbulumuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın batılı kuşatmasıdır. İslam’ın Avrupa’daki tacıdır. İstanbul’un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. 1934’te hukuksuz bir şekilde bakanlar kurulun kararıyla müze haline getirilen Ayasofya, yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya Camii meselesi aynen Mescid-i Aksa gibi ümmete şümul bir meseledir. Ayasofya Casmii minarelerinde okunacak ezanların şehadetleri tüm Müslümanların yüreklerinde bir sürür oluşturacaktır.” ifadelerini kullandı.

40 senedir Ayasofya’nın camii olarak açılması için mücadele verdiklerini hatırlatan Turhan konuşmasına şöyle devam etti: “Anadolu Gençli Derneği olarak bizler dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle Ayasofya için mücadelemize devam ediyoruz. İstanbul’un fethinin 561. Yıl dönümünde de Ayasofya Camii’nin açılması konusundaki gayretlerimiz sürmektedir.”

CİHAN

Yorumlar