Ayanoğlu: Mardin'de tarihi değişimler yaşanmaya başladı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, turizm ve ticaretin kalbi durumunda ki Birinci Cadde’de, geçtiğimiz aylarda başlatılan Cephe Sağlıklaştırma ve Restorasyon Çalışmaları ile tarihi değişimlerin yavaş yavaş kendini göstermeye başladığını belir.

Google Haberlere Abone ol
Ayanoğlu: Mardin'de tarihi değişimler yaşanmaya başladı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, turizm ve ticaretin kalbi durumunda ki Birinci Cadde’de, geçtiğimiz aylarda başlatılan Cephe Sağlıklaştırma ve Restorasyon Çalışmaları ile tarihi değişimlerin yavaş yavaş kendini göstermeye başladığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında başlayan proje hakkında bilgi veren Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, şu ana kadar 180 dükkânda çalışmanın tamamlandığını söyledi. Birinci Cadde'de yapılan çalışmayla, Mardin’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilmesi için dev bir adım atıldığını ifade eden Başkan Ayanoğlu, "9,2 milyon Euro'ya mal olacak olan birinci cadde Cephe Sağlıklaştırma ve Restorasyon Çalışmaları Projesi kapsamında Ocak sonu itibari ile 1. cadde de bulunan 180 adet dükkânın doğrama ve kepenkleri takıldı. 42 adet dükkânda da tente montajına başlanmıştır. Kepenk ve tente uygulamalarından sonra tabela, aydınlatma elemanları ve diğer kent mobilyalarının uygulanmasına başlanacaktır.” dedi.

Esnafa hiçbir maddi yükümlülük getirmeden, 9,2 milyon Euro tutarındaki projeyle Birinci Cadde’de bulunan 644 binanın cephelerinin iyileştirileceğini belirten Başkan Ayanoğlu şöyle konuştu. "Tamamı hibe olan Birinci Cadde Cephe Sağlıklaştırma ve Restorasyon Çalışmaları Projesi kapsamında, esnafımıza herhangi bir maddi yükümlülük getirmiyor. Cadde boyunca standart tabela, kepenk ve tente sistemi uygulaması yapılacak."

Hayata geçirdikleri projenin, Turizm altyapısını ve turizm sektörünün rekabet gücünü iyileştirme yoluyla Mardin ‘in sosyal ve ekonomik gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağını kaydeden Ayanoğlu konuşmasına şöyle devam etti. "Yılda 5 milyon turisti hedeflemişsek bu hedefe ulaşabilmenin altyapısını da hazırlamak zorundayız. Altyapı, ulaşım ve restorasyon çalışmaları yapılmadan turizm gelişmez. Ekmeseniz biçemezsiniz. Mardin’in ekonomik geleceğini turizmde görüyoruz. Onun içindir ki şehrin altyapısından üstyapısına restorasyondan ulaşım ve konaklamaya kadar tüm alanda yatırımlar yaptık. Bu yatırımların büyük bir kısmı tamamlandı. Mardin turistler için artık çok daha cazip duruma geldi. Yaptığımız çalışmalar sadece bugüne değil geleceğe de hitap eden çalışmalardır. Geleceğin zengin ve müreffeh şehri olma yolundaki tüm yatırımları şu ana kadar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar