Ayaklarını kullanamayan engelli, her gün dört kat inip çıkmak zorunda kalıyor

Tunceli’nde küçük yaşta yapılan yanlış iğne sonucu ayaklarını kullanamayan 46 yaşındaki Kemal Yeşil, evine gitmek için her gün dördüncü katı inip çıkmak zorunda kalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ayaklarını kullanamayan engelli, her gün dört kat inip çıkmak zorunda kalıyor

Tunceli’nde küçük yaşta yapılan yanlış iğne sonucu ayaklarını kullanamayan 46 yaşındaki Kemal Yeşil, evine gitmek için her gün dördüncü katı inip çıkmak zorunda kalıyor.

    Altı yaşında yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürülen Kemal Yeşil, yapılan yanlış iğne sonucu bir daha yürüyemedi. Uzun yıllardan beri ayaklarını kullanamayan Yeşil, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. 83 yaşındaki annesi Sakine Yeşil ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi'nde dördüncü katta bir apartmanda hayatını sürdürmeye çalışan Yeşil’e şeker ve tansiyon hastası annesi de kendisine bakmakta zorlanınca hayatı gün geçtikçe zorlaşıyor. Her gün kaldığı evden şehir merkezine gitmek için 64 basamak merdiven yürüyüp çıkmak zorunda kalan Yeşil, bacaklarında ve kollarında yaralar çıktığını söylüyor. Koşullarını zorlayarak annesi ve kardeşine yardımcı olmaya çalışan abla Makbule Güler ise kardeşinin yıllardan beri hayatını zor şekilde sürdürmeye çalıştığını ifade ediyor. Kardeşinin 25 yıldır dördüncü kata inip çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Güler, “Biz bazen eve gelemiyoruz aç kalıyor. Bir ara fırından çay alırken üstüne dökmüştü. Aç kalıyor, susuz kalıyor. Müstakil bir ev olsa çok iyi olur.Dördüncü kata çıkıp indiği için kalçasında yaralar çıkmış.” dedi.

    Tansiyon ve şeker hastası olduğu için oğluna bakmakta zorlandığını ifade eden Sakine Yeşil ise “Ben yapamıyorum,sekerim var tansiyonum var. Kimse bakamıyor.” diye konuştu.

    Altı yaşında geçirdiği yüksek ateş sonrası yapılan yanlış iğne ile bacaklarını kullanamadığını ifade eden Kemal Yeşil, 40 yıldan beri engelli olduğunu hayatının her gün zorlaştığını söylüyor. Artık gezmekte ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten Yeşil, “Durumum iyi değil, zor durumda kaldım. Her gün dördüncü kata çıkmak için 64 basamak inip çıkıyorum. Bacaklarım ağırıyor yapamıyorum sürekli tek tarafı kullandığım için zorlanıyorum. Zor durumda kaldım inip çıkamıyorum.” şeklinde konuştu.

    Tunceli’nde engellilerin hayatında çok sayıda engel olduğunu ifade eden Yeşil, kaldırım ortasında elektrik direklerinin olmasından ötürü kaldırımı kullanamadıklarını bu yüzden anayolu kullanırken korku yaşadıklarını da belirtiyor. Uzun yıllardan beri zor şartlarda hayatını sürdürmeye çalışan Yeşil, hayatını rahat bir şekilde geçireceği bir ev istiyor. CİHAN

Yorumlar